Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκθεση "Αρκαδία, η Ανείπωτη Ιστορία" 

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Αρκαδία, η Ανείπωτη Ιστορία", μία φωτογραφική ανθολογία του Ν. Μουρκόγιαννη, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

 

"Αρκαδία, η Ανείπωτη Ιστορία - Arcadia, The Untold Tale". Με τον τίτλο αυτό η φωτογραφική ανθολογία του καλλιτέχνη Νίκου Μουρκόγιαννη ταξιδεύει ανά στον κόσμο και μετά την Ουάσινγκτον, την Νέα Υόρκη και την Ρώμη, ήρθε η σειρά της Ελλάδας και συγκεκριμένα του Πειραιά να υποδεχθεί την ξεχωριστή έκθεση του Νίκου Μουρκόγιαννη.

 

Τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, με παρουσιάστρια την δημοσιογράφο και τέως βουλευτή Αχαΐας Νατάσα Ράγιου.

 

"Αν ποτέ βρεθείς στην Αρκαδία, να μια καλή συμβουλή: προσπάθησε να μείνεις σιωπηλός. Πάρε το χωματένιο μονοπάτι που αγκαλιάζει την θάλασσα και άκου... Άκου τι ελιές να τραγoυδούν περασμένες δόξες.. Άκου τα μαντάτα που φέρνουν τα ξεράγκαθα καθώς κατρακυλούν από ψηλά... Πάνω απ' όλα άκου την αυγή, την στιγμή που ο ήλιος ανατέλλει από τον βυθό της θάλασσας. Εάν οι θεοί σε συμπαθήσουν κι εσύ είσαι καλός ακροατής, τότε ίσως ο αέρας σου ψιθυρίσει το μυστικό της ζωής...", σημειώνει για τα έργα του Νίκου Μουρκόγιαννη, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Vasken Berberian.

 

Οι φωτογραφίες του Νίκου Μουρκόγιαννη περιγράφουν με μοναδική γλαφυρότητα την Αρκαδική ζωή. Οικιστικά στοιχεία, αρχαιολογικοί χώροι, πρόσωπα, φύση και ζώα συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία και αποτυπώνονται με μια εκφραστική απλότητα που καθηλώνει το θεατή.

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

(φώτο από την έκθεση στη Ρώμη - Luis Bellota) 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.