Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Με λαμπρότητα η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας του Κύκκου στην Τρίπολη (photos)

Πλημμύρισαν οι δρόμοι το απόγευμα του Σαββάτου (16/9) και ώρα 18:30 από πιστούς που πήγαν να υποδεχτούν και να προσκυνήσουν το Πιστό Αντιγράφο της εικόνας της Παναγίας του Κύκκου.

 

Η Υποδοχή αντιγράφου της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Κύκκου ξεκίνησε στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρο, τις Αρχές και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, και στην συνέχεια πομπή προς τον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού.

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη υποδέχτηκαν οι πιστοί Τριπολίτες την ιερή εικόνα που έρχεται για 1η φορά από την Κύπρο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Τριπόλεως.

Ύστερα τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛεξάνδρου.

Η θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Δείτε το πρόγραμμα υποδοχής της Παναγίας εδώ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.