Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ένα μεγαλοπρεπές μνημείο για τους πεσόντες Αρκάδες του '40

Ένα ιδιαίτερα μεγαλοπρεπές μνημείο για τους πεσόντες Αρκάδες του Έπους του '40-41.

 

Διαβάστε την ανάρτηση του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης:

"(Πιθανόν να λάβει το όνομα " Ο Λέων της Τρίπολης"). Δημιούργημα του ομ. καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αργύρη Πετρονώτη, στην μνήμη του αδελφού του , Ανθυπολοχαγού Μιχ. Αποστολόπουλου ή Πετρονώτη , που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο Μάλι - Σπάτ στις 30/12/1940. Βρίσκεται στο ΒΔ άκρο του 11ου Συντάγματος Πεζικού (Τρίπολη). 

Εξωτερικά του μνημείου 18 στήλες με τα πλήρη στοιχεία 603 πεσόντων Αρκάδων . Στην κορυφή το λιοντάρι, επιβλητικό, σύμβολο δύναμης και νίκης. Στο εσωτερικό ,Ιερός Ναός της Αγίας Σκέπης , με τους Αρχαγγέλους Γαβριήλ και Μιχαήλ, και παρεκκλήσια του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Νικολάου(Προστάτες των Ενόπλων Δυνάμεων).Ξεχωρίζει η είσοδος του ιερού Ναού (έργο τέχνης) που απεικονίζει τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. 

Το μνημείο δεν είναι ακόμη επισκέψιμο, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το εσωτερικό του Ναού και η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου. Η δαπάνη για την ανέγερση του μνημείου έγινε αποκλειστικά από τον κ. Αργύρη Πετρονώτη(περίπου 600.000,00 ευρώ). Υπολείπεται ένα ποσό της τάξης των 40.000-50.000, 00 ευρώ για να ολοκληρωθεί και αναζητείται χρηματοδότηση από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.