Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Φανταστική συναυλία “Et In Arcadia Ego” (pics - vid)

Με το πιο ζεστό χειροκρότημα πλαισιώθηκε, η συναυλία που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, την Κυριακή (05/12), με τίτλο "Εt In Arcadia Ego".

 

Στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο συγκεντρώθηκε κόσμος, ώστε να παρακολουθήσει τη συναυλία “Et In Arcadia Ego” (κι εγώ στην Αρκαδία). 

Λίγα λόγια για τον τίτλο:

Η λατινική φράση  "Et in Arcadia ego" είναι κυρίως γνωστή από δύο πίνακες του ζωγράφου Nicolas Poussin (1594-1665). Ο πρώτος χρονολογείται το 1630 και ο δεύτερος γύρω στα 1636 (την εποχή δηλαδή που ο ζωγράφος βρίσκονταν στη Ρώμη).

Οι πίνακες παρουσιάζουν τρεις Αρκάδες βοσκούς, σε απροσδιόριστη αρχαϊκή εποχή, συμμετρικά τοποθετημένους γύρω από έναν τάφο, στον οποίο είναι χαραγμένη η μυστηριώδης φράση. Δίπλα τους στέκεται μια γυναικεία μορφή.

Στο δεύτερο χρονολογικά πίνακα που βρίσκεται στο Λούβρο ο ένας από τους βοσκούς γονατιστός διαβάζει την επιγραφή, ο δεύτερος κοιτάζει παθητικά τη σκηνή, ενώ ο τελευταίος μοιάζει να συνομιλεί με την άγνωστη γυναίκα που στέκεται δίπλα του.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Στο όμορφο αποτέλεσμα της συναυλίας συντέλεσαν οι:

Μουσική του Βαγγέλη Σταυρόπουλου σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Ηλία Σιμόπουλου, Βασίλη Ρώτα, Ανδρέα Νεοφυτίδη και Ηλία Γιαννικόπουλου. 

Συμμετέχουν: η Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης, η Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης και κουαρτέτο εγχόρδων- κοντραμπάσο-κιθάρα.

Ενορχήστρωση-πιάνο: Γιώργος Παγιάτης

Τραγούδι: Μαρία Αλεξίου, Ανδρόνικος, Βαγγέλης Σταυρόπουλος 

Απαγγελία: Θεόδωρος Αρτόπουλος Διδασκαλία χορωδίας Χριστίνα Αθανασοπούλου Διδασκαλία Φιλαρμονικής Τρίπολης Σωτήρης Κωστούρος

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.