Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού η Περιφέρεια Πελοποννήσου (video, photos)

Μεγάλο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση IFT 2018 Βελιγραδίου.

Μοναστήρια, ιστορία, μονοπάτια, φυσικές ομορφιές, θάλασσες και γαστρονομία προβλήθηκαν στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός των Βαλκανίων 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζοντας την πολιτική εξωστρέφειας και αποσκοπώντας σε ανεξερεύνητες αγορές προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, συμμετείχε στο περίπτερο της Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), από 22-25 Φεβρουαρίου, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού –IFT 2018 – Βελιγραδίου.

Μία έκθεση που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός των Βαλκανίων και αυτό το αποδεικνύουν τα αριθμητικά στοιχεία. Οι επισκέπτες ανήλθαν στους 100.000, συμμετείχαν 56 χώρες με 1100 εκθέτες. Στο περίπτερο της Ελλάδας, 194 τμ, συμμετείχαν 14 συνεκθέτες. Για την φετινή 40η διοργάνωση, η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Σέρβος ομόλογός της Ρασίλ Κλιάιτς.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην έκθεση εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού για την Π.Ε.  Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και να ενημερωθούν, μέσω έντυπου υλικού, για τις δυνατότητες που τους παρέχει η Πελοπόννησος ως τουριστικός προορισμός. Στην διάρκεια της έκθεσης προβλήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό με τα μοναστήρια της Αρκαδίας, αφού η Σερβία, όπως και άλλες χώρες των Βαλκανίων, καθώς και η Ρωσία, η Κύπρος είναι Ορθόδοξες και αποτελούν περιοχές που η Πελοπόννησος μπορεί να επενδύσει σε τουριστικό επίπεδο.

Υπήρξαν δε συναντήσεις και επαφές με μεγάλους τουριστικούς ομίλους, ώστε να γίνει γνωστό το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έμφαση στην ανάπτυξη του θρησκευτικού, γαστρονομικού και εναλλακτικού τουρισμού, ενώ βασικός στόχος είναι η απευθείας σύνδεση του Βελιγραδίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, για τον οποίο υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δυναμική της παρουσία για τρίτη συνεχή φορά στην διεθνή έκθεση τουρισμού –IFT 2018- του Βελιγραδίου, με στοχευμένες δράσεις και επαφές, κερδίζει το στοίχημα της προσέλκυσης Σέρβων επισκεπτών, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

 

(Δελτίο Τύπου)

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.