Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δημοτική παράδοση και.."the cool edition" (photos)

Τριπολιτικός "αχταρμάς" ή πόλη με πολυσχιδή δραστηριότητα; Αυτό θα αναρωτήθηκε ο επισκέπτης της Τρίπολης το Σάββατο το βράδυ, αν τύχαινε να περάσει από το Πνευματικό Κέντρο, αφού είχε διασχίσει τους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης

Φυσικά, τέτοιες.."ανησυχίες" σπάνια, πλέον, σκοτίζουν το μυαλό όχι μόνο των Τριπολιτών αλλά και των περισσοτέρων ημεδαπών που έχουν φθάσει να θεωρούν "πολιτιστικά γεγονότα" τις βραδιές με εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα!

Και δεν έχουν άδικο..Είναι τέτοια η ένδεια σε δράσεις ουσιαστικά πολιτιστικές που, σε συνδυασμό με την κάκιστη ποιότητα πολλών αμιγώς πολιτιστικών εκδηλώσεων, το ευρύ κοινό έχει χάσει τον.."μπούσουλα"..Σε αυτό έχει συμβάλει τα μέγιστα τόσο η τηλεόραση, όσο και ο ιδιότυπος "ελληνικός καπιταλισμός", που, ώρες ώρες, μοιάζει να προσπαθεί να συνδυάσει την αγγλοσαξονική συνήθεια των "λευκών νυχτών" με το κακέκτυπο ενός "μεταμοντέρνου" ανατολίτικου παζαριού!

Γιατί αυτό θύμιζε η δεύτερη "shock price" βραδυά της Τρίπολης..Κι αν η πρώτη είχε μια επίφαση πολιτισμού-με την παρουσία των μουσικών σχημάτων-, η δεύτερη αρκέστηκε σε μια θλιβερή και μίζερη προσπάθεια "επανάληψης" της επιτυχίας, αλλά ούτε οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν ούτε η μουσική υπόκρουση..

 

Την ίδια στιγμή, ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Παντελής Μπουκάλας παρουσίαζε, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, το δίτομο-μέχρι τώρα-έργο που συνέγραψε σχετικά με το Δημοτικό Τραγούδι και εν γένει την παράδοση μας. Με τη συνδρομή του Μουσικού Σχολείου και του Φιλοτεχνικού Ομίλου, αλλά και των κυρίων Δέδε και Ηλιόπουλου, οι οποίοι μίλησαν για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, η εκδήλωση αυτή συγκέντρωσε πολύ κόσμο στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, απ' όπου και οι φωτογραφίες.

 

Αντί άλλου επιλόγου, να αναφέρουμε απλά πως η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο δεν είχε καμία σχέση με "πανηγύρι"- όπου παρουσιάζεται δημοτικοφανής μουσική και όχι δημοτική. Η.."εμποροπανήγυρις" συνέβαινε έξω από το Πνευματικό μας Κέντρο!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.