Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Επέκταση περιοχών που διαθέτουν αρχαία Ασκληπιεία (video, photos)

Ενημερωτική ημερίδα έλαβε χώρα στην Τρίπολη την Τετάρτη (12/9) στο Πνευματικό Κέντρο και ένα από τα κύρια θέματα της, ήταν τα πρώτα συγκροτήματα κτιρίων υγείας της ανθρωπότητας, τα αρχαία Ασκληπιεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, καθηγητής της κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, η Μαρία Γαζούλη αναπληρώτρια καθηγήτρια  μοριακής βιολογίας σχολής του ΕΚΠΑ και η έφορος αρχαιοτήτων Αρκαδίας, Δρ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου.

Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν, ο πρόεδρος του δικτύου, δήμαρχος Επιδαύρου, Κώστας Γκάτζιος, ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Βασίλης Ψυχογιός και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

 

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.