Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

''Εξάρτηση από ουσίες: Νόσος ή προσωπική επιλογή;''

Το Παράρτημα Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε) σε συνεργασία με την Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα.

 

 

To θέμα είναι: "Εξάρτηση από ουσίες: Νόσος ή Προσωπική Επιλογή;" που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, ωρα 16.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη στην πόλη της Πάτρας.


Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: "Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε ουσιαστικά συμπεράσματα στη σχέση που οφείλουμε να έχουμε τόσο ως ιατροί όσο και ως μέλη της κοινωνίας γενικότερα με τα εξαρτημένα άτομα.


Η ιδιαίτερη σημασία του θέματος διαφαίνεται από το γεγονός ότι πέρα από τη ζωή των ίδιων των εξαρτημένων ατόμων που επηρεάζεται άμεσα, αλλάζει και αυτή των οικογενειών τους καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου.


Για τον λόγο αυτό, στην ημερίδα, εκτός από το κατεξοχήν ιατρικό κομμάτι, θα γίνει και ανθρωπιστική-κοινωνιολογική προσέγγιση του θέματος η οποία θα αποσκοπεί στην ενημέρωση όλου του κοινωνικού συνόλου, προς την ταχύτερη ένταξη τέως εθισμένων ατόμων σε αυτό και στην αποφυγή φαινομένων κοινωνικής αποξένωσής τους.


Με κύριο γνώμονα της σκέψης μας πως τα άτομα αυτά μπορούν να είναι πλήρως ενεργά στην καθημερινότητά τους και να ξεπεράσουν τα τυχόν προβλήματα που εμποδίζουν την κοινωνική τους εξέλιξη, σας καλωσορίζουμε στην επιστημονική ημερίδα με θέμα "Εξάρτηση από ουσίες: Νόσος ή Προσωπική Επιλογή;".


Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους συμμετέχοντες και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης."

 

ΠΗΓΗ: imerisios.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.