Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Από την Μπελ Επόκ στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο" (photos)

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο 1914 - 2018, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο.

Το 1914 είναι το έτος έναρξης ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα, του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που διήρκεσε μέχρι το 1918. Κάθε χρόνος του πολέμου ενέπλεκε και περισσότερα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα και τα Μικρασιατικά παράλια. Ο Α'ΠΠ σχολιάστηκε από πληθώρα καλλιτεχνών και άφησε βαθιά ίχνη σε όλους τους τομείς, από τη λογοτεχνία και τα εικαστικά μέχρι το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η επέτειος των 100 χρόνων βρίσκει όλη την Ευρώπη να τιμά τα θύματα και να ανασύρει μνήμες, με μια σειρά από εκδηλώσεις που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια και πρόκειται να διαρκέσουν έως την εκατονταετηρίδα της λήξης του πολέμου, το 2018.

Με αυτή την αφορμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε την παράσταση - συναυλία, αναδεικνύοντας το γεγονός μέσα από τη μουσική (έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών) αλλά και το λόγο. Στην παράσταση – συναυλία συνυπήρξαν η μουσική, ο λόγος και η εικόνα. Ο συνδυασμός των τριών τεχνών θα μεταφέρει το θεατή στα γεγονότα της περιόδου και παράλληλα θα αναδείξει την καλλιτεχνική δράση της εποχής.

Για τη παράσταση συνεργάστηκαν κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη μουσική και το θέατρο όπως ο Μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης και η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, στον αφηγηματικό λόγο η ηθοποιός Αλεξάνδρα Λέρτα μέσα από τα κείμενα του Γιάννη Φίλια, ενώ τη σκηνοθετική ματιά αλλά και την κατασκευή βίντεο Art έχει αναλάβει ο Μένος Δελιοτζάκης. Τα μουσικά έργα συνοδεύει ορχήστρα δωματίου.  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.