Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Περιοδεία Τατούλη στη Λακωνία (photos)

Περιοδεία Τατούλη στην Αγία Ειρήνη, στη Μαγούλα, στη Σπάρτη, στη Μεταμόρφωση, στη Συκιά, στην Αγγελώνα και στη Μονεμβασιά.

Στη Λακωνία βρέθηκε την Κυριακή (5/5) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με κλιμάκιο συνεργατών του. Ο Πέτρος Τατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με συμπατριώτες και συμπατριώτισσές του στην Αγία Ειρήνη, στη Μαγούλα, στη λακωνική πρωτεύουσα τη Σπάρτη, στη Μεταμόρφωση, στη Συκιά, στην Αγγελώνα και στη Μονεμβασιά.

Οι Λάκωνες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την Περιφερειακή Αρχή και το έργο που έχει συντελεστεί από την Περιφέρεια, ενώ ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για τη συνέχιση του έργου του. 

"Το έργο που έχουμε εκτελέσει στην Λακωνία είναι πρωτόγνωρο" 

Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι σε λίγο καιρό από σήμερα η νέα είσοδος της Σπάρτης θα δώσει την όψη που αξίζει και αναλογεί στην πιο ιστορική πόλη της Ελλάδας μας, ενώ για πρώτη φορά μετά από αγώνα δεκαετιών, τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του Νέου Μουσείου.

Η νέα χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου της Σπάρτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας σε έναν κρίσιμο τομέα, την ίδια στιγμή που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει δεσμευτεί για επιπλέον έργα υποδομής στην συγκεκριμένη μονάδα υγείας. 

Ο Πέτρος Τατούλης συζήτησε ακόμα με τους Λάκωνες για τα έργα που είναι σε φάση υλοποίησης όπως η επέκταση της Λυκούργου στο τμήμα Σπάρτη-Πλατάνα-Σκούρα . Είναι ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ που θα συνδέσει την πόλη της Σπάρτης με τον κλειστό αυτοκινητόδρομο Λεύκτρου-Σπάρτης, την μεγάλη παράκαμψη της Σπάρτης, Σκούρα Πυρί, και την Εθνική οδό Σπάρτη Τρίπολη.

Στη Μονεμβασιά, όπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφτηκε και την ιστορική μονή της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας, μίλησε για τα δύο πολύ σημαντικά έργα που έγιναν στην Άνω Πόλη , τα οποία ανέδειξαν τον πλούτο και το μεγαλείο της Βυζαντινής Καστροπολιτείας. Πρόκειται για το έργο της «Ανάδειξης της περιοχής Αγίας Σοφίας και της Κεντρικής Πύλης στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας» και της «Αποκατάστασης του  Ιερού ναού Παναγίας Οδηγήτριας». Και τα δύο έργα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2007-2013, με αρχικούς εγκεκριμένους προϋπολογισμούς 1.200.000 ευρώ και 1.600.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελείται από το Υπουργείο Πολιτισμού στον Αρχαιολογικό χώρο της Μονεμβασίας. Τόνισε για ακόμα μία φορά την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Δήμου, κάτι που όπως είπε «αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα αυτή την δύσκολη περίοδο», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με πολύ και συγκροτημένη δουλειά, τα τελευταία χρόνια πετύχαμε μεγάλους στόχους, κυρίως σε ότι αφορά το πολιτιστικό απόθεμα».

Ένα ακόμα έργο σταθμός που εγκαινιάστηκε την άνοιξη του 2018, είναι ο εμβληματικός Φάρος της Μονεμβασίας. «Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή την στιγμή, γιατί πραγματικά η συνεργασία με την Υπηρεσία Φάρων, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και το Δήμο Μονεμβασίας, μας έδωσε την δυνατότητα να σώσουμε ένα τεράστιο μνημείο το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και ενδιαφέρον για την Περιφέρεια μας και ιδιαίτερα, για τη συγκεκριμένη περιοχή που αναπτύσσεται ταχέως και έχει θέσει υψηλούς στόχους».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι: «Το δίκτυο των Φάρων της Μεσογείου ήταν καθοριστικό στην ανάπτυξη της προστασίας οδεύσεως και την παροχή οδηγιών προς τους ναυτικούς. Ήταν ένα από τα σημαντικότερα της Μεσογείου και έχουμε υποχρέωση συνεργαζόμενοι να βρούμε τρόπο να διασώσουμε όλα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Μνημεία της ανθρώπινης μνήμης, μνημεία της αρχιτεκτονικής, μνημεία που μαρτυρούν την ικανότητα και την δυνατότητα των ανθρώπων μας, που σε δύσκολους καιρούς είχε αναπτύξει η χώρα μας».

"Καθιστούμε την Πελοπόννησο τόπο των μεγάλων επενδύσεων, σε απόλυτη ισορροπία με την ανάπτυξη της μικρής και πολύ μικρής δραστηριότητας"

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «προτεραιότητα μας είναι η συνεχής ενίσχυση της εξωστρέφειας, η ενσωμάτωση της καινοτομίας και, κυρίως, η αξιοποίηση πλεονεκτημάτων και ευκαιριών. Υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία για συνεννόηση και σύνθεση των πολιτικών δυνάμεων στον τόπο μας, που δεν μπορούμε να χάσουμε σε αυτές τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Η απλή αναλογική, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε αυτή την αναμέτρηση, αποτελεί ένα εκκολαπτήριο νεοφυών πολιτικών ζυμώσεων. Είναι η πρώτη φορά ιστορικά που τα αποτελέσματα αφορούν τους πολίτες. Αφορούν την εκπροσώπηση τους, ανεξαρτήτως παλαιών κομματικών, ή ιδεολογικών συνόρων. Γιατί για πρώτη φορά τα τοπικά προβλήματα και οι λύσεις τους αποτελούν το διακύβευμα, και όχι η οπαδική επιλογή προσώπων. Γιατί ο άδολος πατριωτισμός των απλών ανθρώπων απαιτεί καθαρή σχέση των πολιτικών με τους πολίτες. Και η απλή αναλογική αποτελεί έναν καμβά που οι πολίτες για πρώτη φορά μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικοί με την ψήφο τους».

"Εμπιστεύομαι μόνο τους πολίτες και αυτοί οι ελεύθεροι και περήφανοι πολίτες είναι διαχρονικά η δική μας δύναμη" 

«Με γνωρίζετε χρόνια και ξέρετε καλά ότι ήμουν πάντα πιστός στις απόψεις μου. Δεν φοβήθηκα να της πω ούτε όταν κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό θα σηματοδοτούσε το πολιτικό μου τέλος. Και για αυτόν τον λόγο έχω μείνει διαχρονικά όρθιος. Γιατί το διακύβευμα σήμερα δεν είναι μόνο η Πελοπόννησος, αλλά το χάραγμα της Αυγής μιας Νέας Εποχής για την χώρα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απευθυνόμενος στους Λάκωνες, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν "ελεύθερο και υπερήφανο λαό".

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.