Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Αρκαδική μουσική πανδαισία στον Δήμο Ζωγράφου (photos)

Πάνω από 2.000 άτομα, δημότες του Δήμου Ζωγράφου και Αρκάδες από παντού, παρακολούθησαν το Οδοιπορικό στη μουσική παράδοση της Αρκαδίας.

Η εκδήλωση έγινε στo πλαίσιo του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών και Γεύσεων, που οργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου στο Πάρκο Γουδή, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια – παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Ζωγραφιώτης και Αρκαδικής καταγωγής γνωστός μουσικολόγος, ερευνητής και λαογράφος Χρήστος Παν. Μυλωνάς.

Οι παρευρεθέντες εντυπωσιάστηκαν τόσον από την 20μελή χορευτική ομάδα με εθνικές ενδυμασίες, όσο και από τους δύο τραγουδιστές – καλλιτέχνες Χρήστο Μυλωνά και Νάντια Καραγιάννη (από Τρόπαια), που απέδωσαν τέλεια γνωστά παραδοσιακά τραγούδια της  Αρκαδίας. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με θερμό χαιρετισμό του Προέδρου του Συνδέσμου Κωνσταντίνου Καλύβα, που αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των εθνικοτοπικών Συλλόγων του Δήμου, ιδιαίτερα δε με τους Κρήτες και τους Πόντιους, που τους συνδέουν πανάρχαιοι δεσμοί 2.500 και πλέον ετών. Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμο Ζωγράφου για την πλήρη στήριξη, καθώς και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Στο τέλος όλοι περνούσαν από το όμορφο περίπτερο του Συνδέσμου Αρκάδων, όπου τους προσφέρονταν εκλεκτά αρκαδικά κεράσματα και γλυκά.

Παραβρέθηκαν οι Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, με όλο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο, η Αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ουρανία Αναγνωστοπούλου, εκπρόσωποι πολλών Αρκαδικών και Ζωγραφιώτικων Συλλόγων, οι εκδότες Κων. Φίλανδρος και Πέννυ Καλύβα κ.α. Μηνύματα απέστειλαν οι Βουλευτές Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αντιπρόεδρος Βουλής) και Γεώργιος Παπαηλίου. 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.