Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Hμερίδα για προστασία από φυσικές καταστροφές (video, photos)

Ανοιχτή εκπαιδευτική ημερίδα για την προστασία από φυσικές καταστροφές πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

Η εκδήλωση διεξήχθη στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Παπαναστασίου 25) με θέμα τους σωστούς τρόπους πρόληψης, διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως η πυρκαγιά, ο σεισμός και η πλημμύρα. 

Στόχος της εκπαιδευτικής αυτής δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στον τομέα της πρόληψης, προκειμένου να μειωθούν στο μέτρο του δυνατού οι ανθρωπογενείς καταστροφές που συχνά πλήττουν την χώρα μας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Act to Protect”

Το“Act to Protect” είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με την ευγενική υποστήριξη της Παπαστράτος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διεξαγωγή 25 ενημερωτικών ανοιχτών ημερίδων, ενώ η διάρκειά του είναι επτά μήνες, με έναρξη τον Μάιο.

Από τον Μάιο του 2019 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Παπαστράτος «ταξιδεύουν» σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό τα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής και τελευταίο σταθμό κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος τη Σιθωνία Χαλκιδικής. Άλλες περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθεί η εκπαιδευτική ημερίδα είναι η Θεσσαλονίκη (2 ημερίδες), η Αθήνα (5 ημερίδες), η Σάμος, η Χίος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Χαλκίδα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Σπάρτη, η Καλαμάτα, το Ναύπλιο, η Κόρινθος, ο Πύργος και η Τρίπολη.

 

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες και βιντεο

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.