Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δωρεά βιβλίου στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Σημαντική πρωτοβουλία από τον πρώην διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης.

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα το παράρτημα Τρίπολης του Πολεμικού Μουσείου γνωστοποίησε τη δωρεά που έκανε ο Νικολάος Φίλης συνταξιούχος δάσκαλος, διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Νικόλαο Φίλη, συνταξιούχο δάσκαλο, διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, για τη δωρεά στο Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, του βιβλίου του με τίτλο «Τα περί τη Χριστίνα Αναγνωστοπούλου τη Νεμνιτσιώτισα και όχι μόνο», όπου καταγράφει τη συγκινητική ιστορία της αρχοντοπούλας, που είχε την ατυχία να συλληφθεί αιχμάλωτη από τις ορδές του Ιμπραήμ και δια της βίας να υποδυθεί το ρόλο της ακούσιας συζύγου τουρκοαιγύπτιου αξιωματούχου, μέχρι που απελευθερώθηκε ύστερα από επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες των επιφανών οικείων της. 

Στο βιβλίο εικονίζονται αυθεντικά έγγραφα και άλλα στοιχεία της εποχής, που με επίμονη προσπάθεια, μεθοδικότητα και μεράκι συγκέντρωσε ο συγγραφέας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.