Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Στο Χριστό στο Κάστρο" από τον Ορφέα Τρίπολης

Αύριο η μεγάλη Επετειακή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Χορωδίας.

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης συναυλίας από την Xορωδία «ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8 μ.μ., στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Η φετινή μουσική εκδήλωση, πέρα του εορταστικού της χαρακτήρα λόγω των Χριστουγέννων, έχει και επετειακό, αφού φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια συνεχούς πολιτιστικής προσφοράς και δημιουργίας του σωματείου μας. 

Φέτος, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε στο κοινό της πόλης μας το συμφωνικό διήγημα «Στο Χριστό στο Κάστρο», από το ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε λιμπρέτο Νίκου Γρηγοριάδη και μουσική Νίκου Αστρινίδη. 

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό στο Κάστρο» (1892), διασκευασμένο, διαδραματισμένο και πλαισιωμένο με βυζαντινές ψαλμωδίες, με παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη συμφωνική μουσική, απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την έννοια του «θαύματος», να θυμηθούμε τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα θαύματα που τελούνται στη ζωή μας, είτε τα αισθανόμαστε, είτε περνούν απαρατήρητα, θαύματα στα οποία πολύ συχνά, μπορεί και να είμαστε συμμέτοχοι.

Στο πρώτο μέρος, στην σκηνή του θεάτρου θα έχουμε την χαρά και την τιμή το μικτό μας τμήμα να συμπράξει μαζί με το μικτό τμήμα του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης, ως ενιαία χορωδία, υπό την διδασκαλία της Μο Χριστίνας Αθανασοπούλου. 

Τα ορχηστρικά μέρη θα αποδοθούν από σύνολο μουσικής δωματίου, αποτελούμενο από τις Μαρία Βελμάχου (Πιάνο), Ευγενία Βρέλλη (Φλάουτο) και Κυριακή Τσακιρίδου (Ευρωπαϊκά Κρουστά). 

Στο ρόλο των αφηγητών η Αντωνία Μπαντούνα, από την Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Βόγκας. Την μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει η Μο Χριστίνα Αθανασοπούλου. 

Στο δεύτερο μέρος, την σκυτάλη παραλαμβάνει το παιδικό μας τμήμα, υπό την διεύθυνση της σοπράνο – κολορατούρας Γιέλενας Γιοβάνοβιτς – Μπακοπούλου, όπου και θα παρουσιάσει ένα μουσικό εορταστικό πρόγραμμα. 

Στο πιάνο θα συνοδεύσει η μουσικός κα.  Χαρά Πίσχου. Φιλική συμμετοχή o Άκης Καλμούκης (τενόρος), μέλος της χορωδίας «ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» και φοιτητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου θα παρουσιάσει το έργο Ave Maria του William Gomez.

Πέρα του καλλιτεχνικού μέρους, η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και από επετειακά δρώμενα και προβολές τιμώντας την πορεία και την συνέπεια μαέστρων και χορωδών, από τα ιδρυτικά έως τα νεότερα μέλη, αλλά και την αγάπη του κόσμου που έχει αγκαλιάσει το σωματείο μας όλα αυτά τα χρόνια. 

Γιατί 40 χρόνια δεν είναι λίγα…είναι κατάθεση ψυχής και προσωπικού χρόνου απ’ όλους που οικοδόμησαν, εξέλιξαν, ανέδειξαν και καθιέρωσαν στο πολιτιστικό στερέωμα της χώρας μας, αλλά και διεθνώς, την τοπική κοιτίδα πολιτισμού με το όνομα Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ».

Σας προσκαλούμε και σας αναμένουμε με ιδιαίτερα τιμή και προσμονή να τιμήσετε την επετειακή μας εκδήλωση, γιορτάζοντας μαζί με μας 40 χρόνια ιστορίας. 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.