Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Σε Αράχωβα και Ιερά Μονή Οσίου Λουκά εκδράμει το ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.

Από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. ανακοινώνει και κάνει γνωστό ότι έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά και την πανέμορφη Αράχωβα.  

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής: Την Κυριακή19/01/2020 θα γίνει η Αναχώρηση από την Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 06:30 το πρωί και μέσω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Κορίνθου – Λαμίας φτάνουμε στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά. Το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αι’, η Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη , είναι ιδρυμένο σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα.

Το μοναστήρι με τις δύο μεγάλες εκκλησίες (το ναό της Παναγίας και το Καθολικό), την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελλιά και τ’ άλλα κτίσματα, αφιερωμένο στον θαυματουργό τοπικό άγιο, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία και τούτο γιατί η μορφή της τέχνης του θεωρείται πρότυπο για τα βυζαντινά μνημεία του 11ου αι. σε όλη την Ελλάδα. 

Μετά το προσκύνημά μας αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό καθώς πρόκειται για έναν πολύ όμορφο και παραδοσιακό οικισμό, χτισμένο αμφιθεατρικά στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Εκεί θα καθίσουμε για καφέ και φαγητό και θα θαυμάσουμε τις ομορφιές του οικισμού. 

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε μια διαδρομή όπου θα περάσουμε από όμορφα μέρη όπως την Ιτέα, το Γαλαξίδι και θα καταλήξουμε στην Ναύπακτο, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ και το βράδυ θα επιστρέψουμε στην Τρίπολη μέσω της Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου.

Η τιμή συμμετοχής είναι: 25,00 € και περιλαμβάνει: 

1) Το λεωφορείο Τρίπολη – Αράχωβα – Τρίπολη. 

Σημείωση (1): 

Συνεχίζονται και οι κρατήσεις θέσεων από την Arcadian tours της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε  για τις Προγραμματισμένες εκδρομές του Ιανουαρίου 2020 που είναι οι εξής:

- Της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 για Αράχωβα & Ιερά Μονή Οσίου Λουκά. 

- Του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2020 για την Μονοήμερη εκδρομή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Αθήνα. 

- Και η Εκδρομή του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2020 για την παρακολούθηση της Θεατρικής Παράστασης: “Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του” στο θέατρο ΗΒΗ στην Αθήνα.

Σημείωση (2): 

- Ενώ έχουν προγραμματιστεί από την Arcadian tours της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε (ως τώρα) και 2 ακόμα εκδρομές για την μήνα Φεβρουάριο του 2020. Η μία για την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στα Τρίκαλα Κορινθίας και την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου και η δεύτερη για την Κυριακή 23/02/2020 1ήμερη Εκδρομή στα Καλάβρυτα (Περιήγηση με τον Οδοντωτό) και τις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας

Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε στα Τηλ.: 2710-223 614 / 2710 -222 560 & 6988010000 και στην ιστοσελίδα μας  www.arcadiantours.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.