Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΣΑΟΟ: Κοπή πίτας μετά... πεζοπορίας

Περίπου 80 ορειβάτες συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Μια πανέμορφη  πορεία σε ένα ιδιαίτερο κομμάτι του Μαινάλου πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, με τη συμμετοχή 80 περίπου ορειβατών.

Αφετηρία ήταν το μοναδικό  δάσος Ρουπάκι, λίγο πριν το Χρυσοβίτσι. Αφού διασχίσαμε το δρυοδάσος, φτάσαμε στην κοίτη του Ελισώνα. Περάσαμε  τα ορμητικά νερά του ποταμού και συνεχίσαμε προς την Πιάνα. Κάναμε μια παράκαμψη για να θαυμάσουμε τις πηγές της Πιάνας.

Έπειτα, μια ολιγομελής  ομάδα ανέβηκε προς το σπήλαιο του Πανός, ενώ οι περισσότεροι κατευθύνθηκαν προς την Πιάνα. Η πορεία ήταν πάνω  σε  σηματοδοτημένο από τον ΣΑΟΟ μονοπάτι. 

Καταλήξαμε όλοι μαζί στην πλατεία της Πιάνας. Εκεί, στην ταβέρνα του Θανάση, αφού απολαύσαμε εκλεκτά εδέσματα, κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας και παρουσιάσαμε το νέο τεύχος του περιοδικού μας  «Όρος Αρκαδίας», το οποίο εκδίδεται ανελλιπώς δύο φορές το χρόνο από την ίδρυση του συλλόγου μας το 1998.

Το τεύχος 43 είναι αφιερωμένο στην κλιματική αλλαγή καθώς επίσης και στα 200 χρόνια από την Επανάσταση  1821. Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη, τους φίλους, την ορειβατική κοινότητα και τους συμπολίτες μας, καλή χρονιά γεμάτη υγεία και πάντα ψηλά!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.