Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η εξόρμηση του ΣΑΟΟ στη Μεσσηνιακή Μάνη (photos)

Το κλου της εκδρομής το τραπέζι που στήθηκε στην Αλτομιρά.

Την Κυριακή 08/03/2020 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, πραγματοποίησε εξόρμηση στη Μεσσηνιακή Μάνη.  Συνοδοιπόροι στην πορεία ήταν τα μέλη του ΣΠΟΚ Ευκλής Καλαμάτας. 

Ξεκινήσαμε από το χωριό Σωτηριάνικα στα 300 μέτρα υψόμετρο. Πήραμε το λιθόκτιστο καλντερίμι Μπίλιοβο. 

Το καλντερίμι μήκους 3 χιλιομέτρων με τις 83 στροφές ξεκίνησε να κατασκευάζετε το 1904 και ολοκληρώθηκε το 1928. Φτάνοντας στην Αλτομιρά, μας περίμενε μία έκπληξη. 

Ο πρόεδρος του χωριού, ψαράς στη Σαμπατική της Κυνουρίας,  Σπύρος Κλύδωνας είχε ετοιμάσει πλουσιότατο τραπέζι που περιελάμβανε άφθονους ψαρομεζέδες, σαλάτες, εκλεκτό οίνο και τσίπουρο. Τον ευχαριστούμε και από τη θέση αυτή ιδιαίτερα. 

Αφού πήραμε δυνάμεις μετά το πλούσιο γεύμα, κατηφορίσαμε προς την Αλτομιρά από άλλη διαδρομή που περνάει και από το εντυπωσιακό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Εκεί έγινε μια μικρή στάση για προσκύνημα. 

Συνεχίσαμε το κατηφορικό μονοπάτι με θέα προς τον μεσσηνιακό κάμπο, περνώντας από ελαιώνες, και αγροτόσπιτα.  Η εξόρμηση έκλεισε με σύντομη επίσκεψη στην πανέμορφη Καλαμάτα. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.