Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Όχι" στην αύξηση των εισιτηρίων στα μουσεία

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για σχέδιο έξωσης του κόσμου από τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους, καθώς η κυβέρνηση μετατρέπει "ένα δημόσιο αγαθό σε αγοραίο προϊόν"

 

"Όχι" στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους λέει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ). Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κάνει λόγο για σχέδιο έξωσης του κόσμου από τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους, μετατρέποντας "ένα δημόσιο αγαθό σε αγοραίο προϊόν".

 

"Από την 1η Απριλίου 2016 το υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί σχέδιο έξωσης του ελληνικού λαού από τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους όλης της επικράτειας", αναφέρει η ανακοίνωση, που συμπληρώνει ότι έτσι μετατρέπεται "ένα δημόσιο αγαθό σε αγοραίο προϊόν, κατάλληλο μάλιστα για λίγες τσέπες και κυρίως τουριστικές".

 

Κατά τον ΣΕΚΑ, με αυτόν τον τρόπο οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων εκτοξεύονται "έως και 400% (όπως συμβαίνει π.χ. με το αντίτιμο της εισόδου στον Κεραμεικό της Αθήνας)", ενώ γενικεύεται το "ενιαίο" εισιτήριο (για συγκεκριμένες ομάδες Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων σε 17 περιοχές της χώρας) με τιμές πολύ υψηλές για το καταβαραθρωμένο ελληνικό βαλάντιο, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τα 30 ευρώ".

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.