Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Φεστιβάλ λαδιού στην... Καλαμάτα!

Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 1° Φεστιβάλ με πάνω από 1,700 επισκέπτες από όλη την νότια Ελλάδα, φέτος διοργανώνουμε το 2° Φεστιβάλ από 15 έως 17 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό κέντρο του Elite.

 

Με το 2ο Φεστιβάλ, προσδοκούμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα με τελικό σκοπό να αναδείξουμε, εκτός της χώρας, μας την αξία των ιστορικών ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας. Την προσπάθεια στηρίζουν σαν συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενώ την έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

 

Το Φεστιβάλ ελαιόλαδου και ελιάς Καλαμάτας έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποσκοπείq

να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, γεωτεχνικούς, ερευνητικούς φορείς, δημόσιους φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς.

- να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών.

- να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης

 

Το 2° Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

 

- ΣΥΝΕΔΡΙΟ που θα ασχοληθεί με σημαντικές και επίκαιρες πλευρές του τομέα της ελαιοκομίας με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές μεσογειακές χώρες.

- ΕΚΘΕΣΗ ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου.

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ποιότητας & συσκευασίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΛΑΙΩΝΑ, σε ελαιοπερίβολα, ελαιοτριβεία και μονάδες αγροτουρισμού.

- ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ σε θέματα ορθών καλλιεργητικών, περιβαλλοντικών και ελαιοκομικών πρακτικών, θέματα προώθησης, marketing κ.λ.π.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.