Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Με αυστηρά μέτρα οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

H επίσημη πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σας προσκαλούμε να παραστείτε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

- Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020.

- Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου 2020 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης, όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

Ώρα 08.00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τις διαταγές της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Ώρα 10.15: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Ιατρό κο Παναγιώτη Στυλίδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αρκαδίας.        

Ώρα 10.30: Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων

- Επιμνημόσυνη Δέηση 

- Κατάθεση στεφάνων 

- Ενός λεπτού σιγή  στη Μνήμη των νεκρών της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 

- Εθνικός Ύμνος

Ώρα 20.00: Επίσημη Υποστολή της Σημαίας.

Οι κατωτέρω Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες ως εξής: 

• Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας την οργάνωση των ιεροτελεστιών.

• Η Διοίκηση Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» τις λεπτομέρειες της συμμετοχής του Στρατού και μουσικής. 

• Ο Δήμος Τρίπολης, το σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση και τη διακόσμηση της πόλης, καθώς και τη διαμόρφωση του χώρου του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων. 

• Η Αστυνομική Δ/νση Αρκαδίας, την τήρηση της τάξης, με ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού,  αλλά και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμού κλπ.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ

Τελετάρχες ορίζονται μέσα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και στο Χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Στρατήγης και Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος, υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.