Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Το Μαλλιαροπούλειο στη "μάχη" για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Το εμβληματικό κτήριο της Τρίπολης φωτίστηκε "πορτοκαλί" σε μια συμβολική κίνηση.

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF)  καθιερώθηκε την 29η Μαΐου να τιμάται  κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (World Multiple Sclerosis Day).

Για την χρονιά αυτή  η Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, τιμήθηκε με διαφορετικό τρόπο, χωρίς εκδηλώσεις και ημερίδες.

Η  Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνσης κατά Πλάκας σε μία συμβολική κίνηση και κατόπιν συνεννόησης με διάφορους φορείς της χώρας ζήτησε να φωτιστούν με πορτοκαλί χρώμα δημόσια κτήρια.  Ο Δήμος Τρίπολης επέλεξε να φωτίσει το εμβληματικό κτήριο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης δήλωσε : "Ανταποκριθήκαμε στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά πλάκας, φωτίζοντας το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο με πορτοκαλί φως. Για εμάς είναι  σημαντικό να υπάρξει μια συζήτηση στο κοινό για αυτή την, πολλές φορές, αόρατη ασθένεια. 

Η ευαισθητοποίηση του κοινού προέρχεται μέσω της  ενημέρωσης για την επίδραση των αφανών συμπτωμάτων της νόσου ώστε να κατανοούν τις δυσκολίες των ατόμων που ζουν με την Πολλαπλή Σκλήρυνση, να τα αποδέχονται  και να τα υποστηρίζουν.  

Στην παρούσα φάση που περνάμε ως χώρα, δεν ήταν δυνατό να γίνουν ημερίδες ή άλλες δράσεις ενημέρωσης του κοινού, όμως θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία με τον φωτισμό των κτηρίων σε όλη την Ελλάδα, δημιουργεί μια ευκαιρία για κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με θέμα την νόσο της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι για την  νόσο και υποψιασμένοι για τα μηνύματα που μας στέλνει το σώμα μας".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.