Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: "Ο τολμών νικά" (PHOTOS)

Ο απόηχος του "7ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ".



"Ο τολμών νικά" και η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αυτούς τους δύσκολους καιρούς τόλμησε και νίκησε πραγματοποιώντας το "7° ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ" το 3ήμερο 16, 17 και 18 Απριλίου, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, αντίστοιχα, πάντα υπό την Αιγίδα της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρίπολης.


Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου με ώρα έναρξης, κάθε μέρα, 7:30 το βράδυ.


Το ρεπερτόριο ήταν, αυστηρά, Θρησκευτικό - Ελληνικό και Ξένο - σύμφωνο, κατά κύριο λόγο, με το πνεύμα των Ημερών...


Οι Χορωδίες, που, έλαβαν μέρος ήταν:


ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Απριλίου


1.    Χορωδία Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Σύρου (Καθολικών)
2.    Χορωδία Αθηνών
2.    Χορωδία “Αρμονία” Πρέβεζας


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Απριλίου


1.Χορωδία Δήμου Παπάγου- Χολαργού
2.Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου
3. Χορωδία Τρίπολης (Μικτό τμήμα)


ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Απριλίου

1. Χορωδία Δήμου Ναυπλίου (“Συμφωνία”)
2. Χορωδία Μουσικού Ομίλου Σπάρτης
3. Χορωδία Τρίπολης (La Vita)


Η χρονική διάρκεια το προγράμματος, καθεμιάς Χορωδίας, δεν ξεπερνούσε τα 25 λεπτά. Ομολογουμένως, ήταν τρεις κατανυκτικές βραδιές, ολόγιομες από μυσταγωγία και θρησκευτικότητα, που, απόλαυσαν αρκετές εκατοντάδες πιστών αλλά και φιλότεχνων συμπολιτών μας.


Τα εκατοντάδες μέλη των Χορωδιών - με τους συνοδούς τους - εκφράστηκαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια τόσο για το σύγχρονο και προοδευτικό πνεύμα του Μητροπολίτη μας, κ. Αλέξανδρου, όσο και για την εικόνα του Ναού -εξωτερικά και εσωτερικά- η οποία, εικόνα, κάθε άλλο μοιάζει μ' αυτή των προηγουμένων ετών αφού, τόσον ο Μητροπολίτης όσο και ο π. Ιωάννης Σουρλίγκας, τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει μια, άνευ προηγουμένου, αναμόρφωση του Ναού... Με κολακευτικά λόγια, όμως, εκφράστηκαν και την άψογη οργάνωση, από πλευράς Χ.Τ., του όλου Φεστιβάλ, όπως και από τη φιλοξενία... Τους άρεσε η Τρίπολη, την οποία περιηγήθηκαν, όπως και κάποια από τα εξωκλήσια...


Γενικά, ήταν μια 3ήμερη εκδήλωση κατά την οποία διαφημίστηκε η Τρίπολη με τον καλύτερο τρόπο!


Το "7° Πανελλήνιο Θρησκευτικό Φεστιβάλ Τρίπολης" ανήκει, πλέον, στο παρελθόν, ενώ, η επιτυχία του, δεν θα μείνει απαρατήρητη από τη Χορωδιακή Ελλάδα!


Ήδη, τα στελέχη του Καλλιτεχνικού Σωματείου -τα οποία μπορεί να κουράστηκαν, όμως, ηθικά, αμείφθηκαν - σκέπτονται και προετοιμάζονται, από σήμερα, για το "8° Φεστιβάλ" του 2017...! 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.