Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εθελοντική αιμοδοσία από την ΚΝΕ Αρκαδίας

Δίνουμε αίμα, "ανάσα" ζωής και αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ<< ΚΝΕ – Oδηγητή>> που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την 1η Σεπτεμβρίου, οι οργανώσεις της ΚΝΕ, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των νοσοκομειακών ιατρών διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης '' Η Ευαγγελίστρια''.

Η ΚΝΕ με το σύνθημα <<Δίνουμε αίμα, ''ανάσα'' ζωής και αλληλεγγύης>> καλεί τα μέλη και τους φίλους της, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη και ώρα 19:15 έως 20:15.

Ο αιμοδότης ο οποίος προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του, πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

Οδηγίες για τους αιμοδότες:

• Αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι 18 - 65 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.

• Ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά (νερό, χυμούς), να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, κατά προτίμηση 3 - 4 ώρες πριν, να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.

• Κατά την αιμοδοσία, οι αιμοδότες χρειάζεται να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στο γιατρό της αιμοδοσίας. Εάν έχουν κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

• Οι γυναίκες να μην αιμοδοτήσουν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή εγκυμοσύνης.

• Να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών από την προηγούμενη αιμοδοσία.

• Η είσοδος των αιμοδοτών στα νοσοκομεία θα γίνεται με τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τη χρήση μάσκας και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

• Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο.

• Οι αιμοδότες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα δικαιούται άδεια δύο ημερών από την εργασία τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον Ν. 4554/2018, δικαιούνται άδεια με αποδοχές μόνο τη μέρα αιμοδοσίας

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.