Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

H Κυριακή, 20η Σεπτεμβρίου, έχει ορισθεί ως Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από του Τουρκικό κράτος.

Οι εκδηλώσεις στην Τρίπολη, έλαβαν χώρα το πρωί της Κυριακής, 20ης Σεπτεμβρίου 2020 και περιλάμβαναν τρισάγιο εις μνήμην των θυμάτων στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας που βρίσκεται επί της πλατείας των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γεώργιος Καραγιάννης (παλαιά ονομασία Πλατεία Φιλικών). Συμμετείχε περιορισμένος αριθμός εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κ. Μανώλης Σκαντζός.

Λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η συμμετοχή ήταν αυστηρώς προσδιορισμένη  και τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.