Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΣΑΟΟ:Ορεινό τρέξιμο στο μονοπάτι Λιμποβίσι-Τρίπολη

Προς τιμή των Κολοκοτρωναίων...

O Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, θέλοντας να τιμήσει την ιστορική οικογένεια των Κολοκοτρωναίων και την καθοριστική τους συμβολή στον Αγώνα της Παλιγγενεσίας, αποστασιοποιούμενος από κάθε ευτελή εμπορευματοποίηση ιστορικών γεγονότων και των πρωταγωνιστών τους, χωρίς φανφαρονισμούς, αλλά με ταπεινοφροσύνη, απλότητα και λιτότητα, όπως αρμόζει άλλωστε στους Κολοκοτρωναίους και δη στον «Γέρο του Μοριά», θα εορτάσει, συνδέοντας το Λιμποβίσι, κοιτίδα της οικογένειας του «Γέρου», με την Τριπολιτσά, διαμέσου ορεινού μονοπατιού.

Το μονοπάτι αυτό, που έχει σχεδιαστεί, καθαριστεί και σηματοδοτηθεί  τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια από μέλη του Σ.Α.Ο.Ο., διασχίζει το Αρκουδόρρεμα-τη πιο παρθένα τοποθεσία του Μαινάλου- το χωριό Πιάνα, το δρυοδάσος Ρουπάκι, το χωριό Ροεινό, το διάσελο Αϊντίνη-Κουλουρδούς, το εξωκλήσι του Αϊγιώργη Περθωρίου με την υπεραιωνόβια δρυ του Παυσανία, το χωριό Περθώρι, το εξωκλήσι της Ανάληψης και φθάνει στην Τρίπολη.

Οι αθλητές ορεινού τρεξίματος, ο Δημήτρης Μέγγος της ομάδας «ΕΛΕΥΣΙΣ» και Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, μέλος του Σ.Α.Ο.Ο. θα διανύσουν όλη αυτή την διαδρομή, ξεκινώντας από το Λιμποβίσι στις 7 το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου και τερματίζοντας το απόγευμα της ίδιας μέρας στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης, μπροστά στον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη.

Στην διάσχιση αυτή είναι ευπρόσδεκτοι όσοι θα θελήσουν να συμμετέχουν, είτε σε όλη, είτε σε μέρος της διαδρομής τρέχοντας. Απαραίτητη προϋπόθεση η πολύ καλή φυσική κατάσταση, η άνεση κίνησης σε ορεινό πεδίο και ο κατάλληλος εξοπλισμός (υποδήματα ορεινού τρεξίματος, μικρό σακίδιο υδροδοσίας-τροφοδοσίας). 

Η κίνηση σε όλο το μήκος της διαδρομής θα γίνει αυτόνομα, χωρίς εξωτερική υποστήριξη. Οι συμμετέχοντες θα φέρουν μαζί τους ενεργειακή τροφή και νερό. Πηγές νερού θα υπάρχουν στην αρχή του Αρκουδορρέματος, στη Πιάνα, στη πηγή Πάπαινα, στο Ροεινό, στο Περθώρι και στην Ανάληψη. 

Η μετακίνηση προς την αφετηρία και τα υπόλοιπα σημεία διέλευσης, για όσους συμμετάσχουν τμηματικά, θα γίνει με ιδία μέσα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Σ.Α.Ο.Ο. 2710-234980 (βραδινές ώρες) και στο τηλέφωνο 6977-014250 (Δημήτρης).

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.