Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ντοκιμαντέρ για τον Παπαφλέσσα εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια

Στη δημιουργία και δεύτερου ντοκιμαντέρ, μετά από αυτό που ετοιμάζει ο Μανούσος Μανουσάκης, προχωρά η Περιφέρεια.

Η εξέλιξη του σχεδιασμού για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον εορτασμό, τον επόμενο χρόνο, της 200ής επετείου από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 απασχόλησε συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, συναντήθηκε με την αρμόδια για τον εορτασμό εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, πρόεδρο της Επιτροπής που με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει συγκροτηθεί για τις εν λόγω εκδηλώσεις.

Συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση, ο Λάκωνας Βασίλης Μηνακάκης -ο “Φιλίστωρ” της εφημερίδας “Καθημερινή”- οποίος έχει αναλάβει την επιμέλεια έκδοσης από την Περιφέρεια δύο πολύ σημαντικών ιστορικών έργων, ο καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου, καθώς επίσης και η σκηνοθέτης Κλεώνη Φλέσσα με την οποία η Περιφέρεια θα συνεργαστεί για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τον Παπαφλέσσα.

“Η περιοχή της Πελοποννήσου σήκωσε το κύριο βάρος του Αγώνα και έχουμε συνείδηση του βάρους των υποχρεώσεων που αυτό συνεπάγεται. Εργαζόμαστε ώστε να παράγουμε εξόχως ποιοτικές εκδηλώσεις, ενώ η πορεία μας ως Περιφέρεια στο πλαίσιο των εορτασμών θα είναι αυτοδύναμη” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξεδόθη.

Στον προγραμματισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μια μεγάλου μήκους ταινία από τον Μανούσο Μανουσάκη, η φιλοτέχνηση 12 πινάκων με μορφές ηρώων του 1821, καθώς και η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια επισκέψεων σχολείων σε ιστορικές περιοχές, όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες και κριθεί ότι θα μπορέσουν να αρθούν τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.