Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Πράσινο" για την ψηφιακή προβολή της έπαυλης Ηρώδη Αττικού

Στη Λουκού Κυνουρίας.

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη προβλέπεται η έγκριση της Τεχνικής Έκθεσης για την προτεινόμενη από την ΕφΑ Αρκαδίας Πράξη με θέμα «Ψηφιακή προβολή της έπαυλης Ηρώδη Αττικού στη Λουκού Κυνουρίας.

Η έγκριση δίδεται με τους ακόλουθους όρους:

1. Οι εργασίες να εκτελεστούν από συντηρητή αρχαιοτήτων με αποδεδειγμένη εμπειρία σε ψηφιδωτά δάπεδα.

2. Η αποκάλυψη των συγκεκριμένων τμημάτων ψηφιδωτού να οργανωθεί με ακριβή εντοπισμό της περιοχής τους και κατά τέτοιο τρόπο ώστε να περιοριστεί η αποκάλυψη μεγαλύτερης έκτασης ψηφιδωτών.

3. Να πραγματοποιηθεί σχεδιαστική αποτύπωση των ψηφιδωτών που θα αποκαλυφθούν καθώς και λεπτομερής φωτογραφική τεκμηρίωση των επεμβάσεων και να τηρηθεί ημερολόγιο εργασιών που θα εκτελεστούν σε όλα τα στάδια.

4. Οι εργασίες συντήρησης να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες και σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΣΑΝΜ.

5. Η αποκάλυψη των ψηφιδωτών και η εκτέλεση εργασιών να πραγματοποιηθούν κυρίως κατά τους εαρινούς και θερινούς μήνες και να υπάρχει μέριμνα για την προσωρινή κάλυψή τους καθημερινά μετά το τέλος των εργασιών σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΣΑΝΜ.

6. Να κατατεθεί στη ΔΣΑΝΜ έκθεση πεπραγμένων των εργασιών που να συνοδεύεται από την αναλυτική φωτογραφική τεκμηρίωση και καταγραφή των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, μετά το πέρας των εργασιών.

7. Η εποπτεία των εργασιών συντήρησης να πραγματοποιηθεί από τη ΔΣΑΝΜ, η οποία να ειδοποιηθεί εγκαίρως πριν την έναρξη των εργασιών αποκάλυψης και σε κάθε στάδιο των επεμβάσεων συντήρησης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.