Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Γιορτή Μάη και Κερασιού

Πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες αποτελεί ο παραδοσιακός οικισμός του Πλατάνου Κυνουρίας με αφορμή τη Γιορτή Κερασιών Νερών και Ερώτων που διοργανώνεται το Σάββατο, στις 28 Μαΐου από τον Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας.

 
Μια γιορτή γεμάτη άνοιξη και κεράσια σε ένα γραφικό χωριό κρυμμένο στον κόρφο του Πάρνωνα. Το γλέντι ξεκινά από το πρωί και κρατάει μέχρι το ξημέρωμα με πολλά κεράσια, γλυκά εδέσματα, φαγητό, κρασί και γλέντι "πλατανίτικο" υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής!


Για τους μικρούς φίλους του Πλάτανου, ο Σύλλογος διοργανώνει πολλές "κερασοδραστηριότητες", από νωρίς το απόγευμα στη Βρύση, για να παίξουν, αλλά και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για το καλύτερο κερασοστέφανο.


Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κεράσια δροσερά, κερασόπιτες και γλυκό του κουταλιού, ενώ μπορούν να προμηθευτούν διάφορα διακοσμητικά με θέμα μεταξύ άλλων το κεράσι, μικρές χειροποίητες δημιουργίες σε βότσαλο φτιαγμένες με μεράκι.


Το χωριό προσφέρεται ως αφετηρία για αξέχαστες οδοιπορικές διαδρομές στον Πάρνωνα! Με τον παλιό νερόμυλο, την πέτρινη βρύση, την επιβλητική εκκλησία, τα στενοσόκακα και τα άφθονα νερά του προσφέρει στον επισκέπτη πολλά περισσότερα απο όσα μπορεί να φανταστεί...

 

 

ΠΗΓΗ:argolikeseidhseis.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.