Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εγκριση εκτέλεσης εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Η ανάδειξή του παραμένει ένας σταθερός στόχος για το Δήμο μας, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την απόφαση της κας Λίνας Μενδώνη, Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, σχετικά με την έγκριση των εργασιών που προβλέπονται στην Πράξη «Συντήρηση και ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης – Φάση Α΄: Αποκατάσταση των κερκίδων Β και Γ. Βελτίωση προσβασιμότητας», π/υ 481.602,00€, που εντάχθηκε το Νοέμβριο 2020 με απόφαση του κ. Παναγιώτη Νίκα, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014-2020.

Από την ένταξη του έργου, ο Δήμος Μεγαλόπολης παρακολουθεί την πορεία υλοποίησής του και συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αρκαδίας. 

Για την υποστήριξη του παραπάνω ενταγμένου έργου, ήδη η Δημοτική Αρχή έχει προτείνει στην ΕΦΑ Αρκαδίας να διατεθούν συμπληρωματικά οι πιστώσεις, ύψους 300.633,31€, από το Λιγνιτόσημο, που έχουν δεσμευτεί σε Προγραμματική Σύμβαση, με τίτλο «Αποκατάσταση και ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης», που έχει συναφθεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί.

Εάν κριθεί αναγκαίο από την ΕΦΑ Αρκαδίας, υπάρχει πρόθεση από τη Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να ενισχυθούν οι παραπάνω πιστώσεις από το Λιγνιτόσημο, για την εκτέλεση περαιτέρω εργασιών είτε στο κοίλο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης είτε στους αναλημματικούς τοίχους του.

Η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης παραμένει ένας σταθερός στόχος για το Δήμο μας, στο οποίο πρέπει να είμαστε άπαντες προσηλωμένοι. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.