Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδήλωση για την ημέρα "Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης"

Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σας γνωρίζουμε πως η 19η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα εορτασμού του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης, 

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα. Ο μεγάλος αυτός ποιητής, αγωνίστηκε και θυσιάστηκε – αφιλοκερδώς - για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, ενώ, παράλληλα, απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών. 

Ο εορτασμός της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης καθιερώθηκε με το Π.Δ. 130/2008 και φέτος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19-4-2021.  

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα εκδήλωσης και σας γνωρίζουμε ότι, πέραν των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιτρέπονται οι εκδηλώσεις με μικρό αριθμό προσερχόμενων (μέχρι εννέα άτομα). 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 

Ώρα 10.00:

 

Τέλεση εκδήλωσης για την Απόδοση Τιμής στους Φιλέλληνες, με την κατάθεση στεφάνων στις προτομές των Έντουαρντ Έβερετ και Σάμιουελ Χάου.

Συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο των προτομών, έμπροσθεν του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

Θα εκφωνηθεί σύντομη ομιλία από τον συγγραφέα κ. Πέτρο Σαραντάκη.

Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

 

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.