Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Λεωνίδιο: Αερόστατα με "μηνύματα τιμής" τιμούν το 1821

Πασχαλινή εκδήλωση και παράλληλα φόρος τιμής στους αγωνιστές του 1821 από τον Αρκαδικό Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

 

Πάσχα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Το μαγευτικό μοναδικό έθιμο των αεροστάτων κάθε χρόνο παίρνει σάρκα και οστά , μεταδίδοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως Του Θεανθρώπου. Ο αρκαδικός ουρανός γεμίζει με μικρά «αστεράκια», φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από μικρούς και μεγάλους.

Φέτος, η χώρα μας και όλος ο πλανήτης, τίμησε τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης των Ελλήνων. Μια επανάσταση με σημαντική συμμετοχή και συμβολή των Τσακώνων αγωνιστών. Η Τσακωνιά ύψωσε το δικό της λάβαρο, εξεγέρθηκε, πίστεψε στην ελευθερία και προστάτεψε τα χώματά της. 

Για τον λόγο αυτό, το Πάσχα του 2021, κατασκευάστηκαν μερικά αερόστατα , μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτά της Αναστάσεως, ώστε να υψωθούν στον ουρανό και να μεταφέρουν συμβολικά «μηνύματα τιμής» για την επέτειο των 200 ετών. Η Τσακωνιά θέλοντας να τιμήσει τους ήρωές της , τους δικούς της αγωνιστές, τους αφιερώνει, τα πασχαλινά αυτά αερόστατα φτιαγμένα με υπερηφάνεια και τα υψώνει ψηλά… Σε έναν ουρανό ελεύθερο και λαμπερό , όπως και αυτοί ονειρεύονταν, με μικρά παιδιά να μιλούν για αυτούς με δέος και θαυμασμό.

Ελπίζουμε το φως των αεροστάτων να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και κάθε Πάσχα να μας βρίσκει όλους δυνατούς και υγιείς.

 

Μπορείτε να δείτε εδώ βίντεο με "πρωταγωνιστές" τ' αερόστατα 

Εδώ οι χαιρετισμοί από τους, με σειρά εμφάνισης, κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο (Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας), Δημήτρη Τρούμπα (Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου) και Μανώλη Δολιανίτη (Πρόεδρο της Δ.Ε. Λεωνιδίου)

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.