Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

8ος Ολύμπιος Δρόμος στην Αρχαία Νεμέα

Ο Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Υπεραποστάσεων "ΑΕΘΛΙΟΣ", σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης - τους Δήμους των περιοχών διέλευσης του Ολύμπιου Δρόμου και άλλους φορείς, διοργανώνει τον 8ο Ολύμπιο Δρόμο.

 

 

Ο αγώνας  θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Μαΐου 2016 με αφετηρία το Αρχαίο Στάδιο Νεμέας την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, ώρα 14:30 και τερματισμό στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, ώρα 18:30.

 

Συνολική απόσταση διαδρομής αγώνα 180 χλμ, διάρκεια 28 ώρες, χωρίς διακοπή.

 

Παράλληλα διοργανώνεται Αγώνας Δρόμου 62 χλμ, με κοινή αφετηρία που θα ακολουθήσει τη διαδρομή από το Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας έως το Λεβίδι και θα έχει διάρκεια όχι περισσότερο από 10 ώρες.

 

Η επίτευξη του Ολύμπιου Δρόμου 2016, πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης ενισχύοντας τα σημεία ανεφοδιασμού στη περιοχή της Κανδύλας, του Κεφαλόβρυσου και του Λεβιδίου, από όπου διέρχονται οι δρομείς του Ολύμπιου Δρόμου.

 

Οι αθλητές θα διέλθουν την νύκτα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου από χωριά της Αρκαδίας με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Σε όλα τα χωριά θα λειτουργήσουν επίσης σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών.

 

Μετά τη δεκαπενταετή πορεία του, ο Ολύμπιος Δρόμος συγκαταλέγεται πλέον στους σημαντικότερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει χαρακτηριστεί από έλληνες και ξένους αθλητές, ως ο κορυφαίος στην κατηγορία του, έχοντας και την επίσημη στήριξη και αναγνώριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (I.A.U. – International Association of Ultrarunners) που αποστέλλει εκπρόσωπό της.

 

Τέλος θα θέλαμε να προτρέψουμε όλους τους κατοίκους και φορείς της περιοχής να αγκαλιάσουν με θέρμη τον 8o Ολύμπιο Δρόμο, να υποδεχτούν με ενθουσιασμό τους αθλητές και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια τους, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τον πλούσιο από τη φύση τόπο μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.aethlios.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.