Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης στις παραγωγές του Arcadian Screenings

Τα "Ημερολόγια των Αρκάδων Πολεμιστών" κάνουν πρεμιέρα στο θερινό σινεμά του Δήμου Τρίπολης.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εξωστρέφειας για ένα ανοιχτό στην κοινωνία Πολεμικό Μουσείο, το Παράρτημα Τριπόλεως έλαβε μέρος στη δημιουργία δύο (2) ντοκιμαντέρ που αφορούν τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13 και τη συμμετοχή της Ελλάδος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα δύο ντοκιμαντέρ βασίζονται στα χειρόγραφα ημερολόγια των στρατιωτών Νικήτα Πανόπουλου, Πανάγου Αναγνωστόπουλου και Γεωργίου Ρωμαίου, από το αρχεία της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου.

Το Πολεμικό Μουσείο, παραχώρησε στην παραγωγή πρωτότυπο αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και φιλμ, ενώ ο Διευθυντής του Παραρτήματος Τρίπολης Αντισμήναρχος Δημήτρης Φωτόπουλος, μαζί με τον ιστορικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Αγγελάκο, καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και την ψυχίατρο Έφη Καψιμάλη, μέσα από τους χώρους των Μουσείων της Αθήνας και της Τρίπολης, σχολιάζουν και αναλύουν γεγονότα και σκηνές που περιγράφονται στα ημερολόγια.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η αφήγηση των πολεμικών γεγονότων, δεν γίνεται από απομνημονεύματα και ημερολόγια ηγετών στρατιωτικών και πολιτικών, αλλά από τους ίδιους τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής.

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στις προβολές που θα γίνουν την Τετάρτη 16 Ιουνίου και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00, στον προαύλιο χώρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Επίσης θέτουνε υπόψη σας όλο το πρόγραμμα του θερινού φεστιβάλ Ar-cadian Screenings και για τις πέντε ημέρες (από Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021), καθόσον είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από το 1821.

Δευτέρα 14 Ιουνίου: Η Ανατολή Έδυσε

Τρίτη 15 Ιουνίου: Δολιανά, Στεμνίτσα

Τετάρτη 16 Ιουνίου: Ημερολόγια Αρκάδων Πολεμιστών

Πέμπτη 17 Ιουνίου: Ταινία της Πελοποννήσου-Ντοκιμαντέρ του 1928

Παρασκευή 18 Ιουνίου: Ένας Όμηρος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.