Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Πενθήμερο "πολύχρωμων" πολιτιστικών εκδηλώσεων

Συνέντευξη Τύπου της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του δήμου Τρίπολης, Ελένης Καρούντζου το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Ιουνίου 2021.

Στο πρόγραμμα της ΚΕΔΕ "Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη", καθώς και στο τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο: "Ο Κήπος του Ποιητή, Οδός Καρυωτάκη" αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις της η κα. Καρούντζου.

Το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας από τα My market, που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος,  "Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη” εστιάζει στη χρήση των ποδηλάτων μέσα στις πόλεις και στην υποστήριξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, και ταξιδεύει σε 19 πόλεις της Ελλάδας. 

Στις 21,22 και 23 Ιουνίου το πρόγραμμα θα ταξιδέψει στο Ναύπλιο, την Τρίπολη και την Καλαμάτα αντίστοιχα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη μας θα βρίσκεται την Τρίτη 22 Ιουνίου με την εκδήλωση να ξεκινά από την πλατεία Πετρινού στις 11 το πρωί και να διαρκεί έως τις 9 το βράδυ.

Αποκατάσταση της προτομής του Κώστα Καρυωτάκη

Όπως ανακοίνωσε η κ. Καρούντζου, η προτομή του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη- που αποτελεί έργο του αείμνηστου γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου και επί χρόνια βρισκόταν σε..."σεργιάνι" εντός Τρίπολης, τοποθετούμενη σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές φθορές- αποκαταστάθηκε και θα τοποθετηθεί, εν ευθέτω χρόνω, σε σημείο που θ' αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Έτσι, μια "αδικία" της πόλης απέναντι στο πρόσωπο του Καρυωτάκη, αποκαθίσταται.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.