Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ορφέας Τρίπολης: Της "Λευτεριάς τ' Αγέρι" στο Λιμποβίσι

Δελτίο τύπου της χορωδίας "Ορφέας Τρίπολης"

Μια φωτογραφική γεύση από την πρώτη γενική πρόβα που έγινε στο Μουσικό Εργαστήρι του Ορφέα (αίθουσα μαέστρου Βασίλη Τζαβάρα), με τον Αρχιμουσικό κ Γιώργο Αραβίδη, Διευθυντή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, κατά την προετοιμασία μας για την απόδοση του Λαϊκού Ορατορίου του Συνθέτη Γιώργου Βούκανου «Της Λευτεριάς τ’ Αγέρι», τα χορωδιακά μέρη του οποίου μας εμπιστευθήκανε να ερμηνεύσουμε σε πρώτη εκτέλεση, στο Λιμποβίσι, στο Σπίτι των Κολοκοτρωναίων, γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Συνθέτη, ο οποίος μας εξήγησε το λιμπρέτο του έργου και το περιεχόμενο των χορωδιακών μερών, καθώς και το ύφος της μουσικής του γραφής, ώστε οι χορωδοί να εντρυφήσουν στα μυστικά και τις  γραμμές του έργου. Στο πιάνο συνόδευσε η κυρία  Γεωργιάδη Λούση.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.