Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δεκαπενταύγουστος με μάσκες και αποστάσεις

Διαφορετικά γιορτάζεται για ακόμα μια χρονιά ο Δεκαπενταύγουστος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Καθώς η  μετάλλαξη "Δ" του κορωνοϊού καλπάζει, προκαλώντας μεγάλη αύξηση στα κρούσματα αλλά και τους διασωληνωμένους, οι αρχές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην τήρηση των μέτρων, ιδιαίτερα στα νησιά όπου προσέρχονται οι πιστοί για να προσκυνήσουν, αυξάνοντας το συνωστισμό.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά ανά την επικράτεια, σε εκκλησίες αφιερωμένες στην Κοίμηση της Θεοτόκου και όχι μόνο, συνοδεύονται από μέτρα κατά της πανδημίας που καλούνται ν' ακολουθούν  οι πιστοί που προσέρχονται στους ναούς για να υμνήσουν και να δοξολογήσουν. Οι μάσκες, οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και ο προκαθορισμένος αριθμός πιστών ανά ναό είναι και φέτος επιβεβλημένες προϋποθέσεις.

Εντός των ναών επιτρέπεται η είσοδος με αναλογία ένα άτομο ανά 15 τ.μ. και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, ενώ στους εξωτερικούς χώρους ισχύει ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους, όπως και η χρήση διπλής μάσκας.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.