Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδήλωση Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης

Το Πολεμικό Μουσείο και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην 200η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Η φιλόλογος, με ειδίκευση στην ιστορία, Ευαγγελία Ντούπα Ζαχαροπούλου, θα αναπτύξει το θέμα:

"Ψηφίδες Μνήμης και Ιστορίας.

Αναζητώντας τον Θεόδωρο πίσω από τον Κολοκοτρώνη".

Η εισήγηση εστιάζει σε άγνωστα περιστατικά της ζωής και της δράσης του Γέρου του Μοριά, στο πρόσωπο του οποίου εκφράστηκαν τα όνειρα και οι διαψεύσεις, οι προσδοκίες και οι απογοητεύσεις, οι ελπίδες

και τα πάθη που χαρακτήρισαν τον αγώνα των Ελλήνων κατά του δυνάστη.

Ο ηθοποιός-θεατρολόγος, Χρήστος Χριστόπουλος, θα διαβάσει κείμενα σχετικά με το θέμα και ο Σπύρος Πιτερός θα τραγουδήσει κολοκοτρωνέικα τραγούδια. Θα τον συνοδεύσουν στο κλαρίνο-φλογέρα, ο Βασίλης Βήλος και στο λαούτο, ο Κωνσταντίνος Τσάμης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με προκράτηση θέσης, στα τηλέφωνα:

6907645842 και 6947527618.

Λόγω της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού PCR ή Rarid test, του τελευταίου 72 ή 48/ωρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας ( Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2), στις 7μ.μ. (ώρα προσέλευσης 6.30 μ.μ.).

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.