Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εορτασμός ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του εορτασμού της ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που θα γίνουν στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην Τρίπολη, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

1. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

• Επίσημη Έπαρση της Σημαίας.

Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 19ης  Σεπτεμβρίου 2021.

• Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 19ης  Σεπτεμβρίου 2021 όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης,

• Ώρα 10.30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

• Ώρα 11.00: Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης, στο χώρο του «Μνημείου των Προσφύγων» στην Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ», όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας, Επιμνημόσυνη Δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Φανή Ζαχαριάδου - Βράτιμου, Φιλόλογο του 1ου ΕΠΑΛΤρίπολης, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

• Ώρα 20.00: Υποστολή της Σημαίας

2. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ

Οι κατωτέρω Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες των εξής εκδηλώσεων:

• Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας την οργάνωση των ιεροτελεστιών.

• Η Διοίκηση Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής του Στρατού.

• Ο Δήμος Τρίπολης τη διαμόρφωση και καθαριότητα του χώρου του «Μνημείου των Προσφύγων» στην Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας «Γεώργιος Καραγιάννης».

• Η Αστυνομική Δ/νση Αρκαδίας, την τήρηση της τάξης και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμού κλπ.

3. ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ

Τελετάρχες ορίζονται μέσα στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης και στο Χώρο του Μνημείου των Προσφύγων οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Στρατήγης και Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος, υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.