Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης στον Πάρνωνα

Περίπου 40 μέλη της  πεζοπόρησαν στο μονοπάτι που συνδέει την Ιερά Μονή Μαλεβής με τον οικισμό του Αγ. Πέτρου.

Προορισμό τριήμερης φυσιολατρικής εκδρομής αποτέλεσε ο Πάρνωνας κατά το διάστημα 19-21 Νοεμβρίου 2021 για 40 μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης (ΦΔ) καλωσόρισαν το πρωί του Σαββάτου 20/11 την ομάδα της ΕΕΠΦ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στον Άγιο Πέτρο και στη συνέχεια πεζοπόρησαν μαζί τους στο μονοπάτι που συνδέει την Ιερά Μονή Μαλεβής με τον οικισμό του Αγ. Πέτρου.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε την επομένη (21/11) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Καστάνιτσας όπου οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα Ερμηνείας Περιβάλλοντος και στην Θεματική Λαογραφική Έκθεση του Κέντρου. Ακολούθησε για τα μέλη της ομάδας ελεύθερος χρόνος στον Παραδοσιακό-Διατηρητέο οικισμό της Καστάνιτσας αλλά και δεύτερη πεζοπορική εξόρμηση προς το μονοπάτι που συνδέει την Καστάνιτσα με τον ιστορικό Πραστό. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης στη περιοχή του Πάρνωνα, τα μέλη της ομάδας της ΕΕΠΦ ενημερώθηκαν για το υψηλής οικολογικής και αισθητικής αξίας φυσικό περιβάλλον του Πάρνωνα καθώς και για το έργο που επιτελεί ο Φορέας Διαχείρισης στην περιοχή, ενώ επίσης παρέλαβαν τα ενημερωτικά έντυπα (χάρτες, εγχειρίδια, φυλλάδια, κ.λπ.) από τις εκδόσεις του ΦΔ αναφορικά με τις προστατευόμενες περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στην αρμοδιότητά του.

Τα μέλη της ΕΕΠΦ έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, με τις ιδιαίτερες ευχαριστίες να οφείλονται στην υπεύθυνη του εκδρομικού τμήματος της ΕΕΠΦ κα. Μαριάννα Δεδάκη, για την άριστη συνεργασία και τη συνολική εποπτεία όλων των παραμέτρων του πολυήμερου προγράμματος της επίσκεψης της ομάδας στην περιοχή του Πάρνωνα, τηρώντας παράλληλα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.