Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΣΑΟΟ: Εξορμά στη γενέτειρα των Καρυάτιδων

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ξεχωριστή η εκδρομή της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) διοργανώνει εξόρμηση στα μονοπάτια του γραφικού και ιστορικού οικισμού των Καρυών Λακωνίας (Αράχωβα), την Κυριακή 27/02/2022.

Θα γίνουν δύο πορείες για πεζοπόρους όλων των δυνατοτήτων:

Α'  Πορεία: Αρχαίο Μονοπάτι (Νο3) 11,1 χλμ : κατηγορία : Α+, ώρες 4:30 .

Δυτική άκρη Καρυών – Ελατόδασος Μαυρογιάννη – Πηγή Κρίτσοβα – Δέντρα Κάκκαρη – Ι.Ν. Παναγιάς – Υπεραιωνόβια Πλατάνια Μενελάου  - Ιερό Αρτέμιδος – Αγορά Καρυών.

Β' Πορεία: Μονοπάτι Βοσκών (Νο2) 7,4 χλμ : κατηγορία : Α,   ώρες 3:00.

Δυτική άκρη Καρυών – Κρήνη Σκαφίδα – Ποταμός Δειρός – Καρυές.

Ώρα αναχώρησης  08.00 π.μ. από πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης.

Οι διαδρομές που θα ακολουθηθούν αποτελούν τμήματα του δικτύου μονοπατιών “Caryatides Trails”, που αναδείχθηκαν από το τοπικούς φορείς. Αποτελείται από επτά κύριες διαδρομές και δύο συνδετικά/παρακαμπτήρια σκέλη, συνολικού μήκους 58 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει διαδρομές όλων των βαθμών δυσκολίας. Ο Σύλλογός μας καλωσορίζει την σημαντική αυτή προσπάθεια την οποία και θα στηρίξει και εύχεται καλή επιτυχία στο νέο αυτό εγχείρημα.

Στο τέλος των πορειών, θα υπάρχει επαρκής χρόνος για να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού και φυσικά στο μνημείο των Καρυατίδων. Αξίζει μνείας ότι οι Καρυές είναι η γενέτειρα των Καρυατίδων που κοσμούν το Ερέχθειο της Ακρόπολης των Αθηνών.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ 2710234980 & στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., www.saoo.gr 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.