Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Κάνουμε το πρώτο βήμα για να ξαναγίνει Πασχαλινός προορισμός η Τρίπολη" (vid)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί το παραδοσιακό γλέντι του Δήμου Τρίπολης, όπως … παλιά, στην πλατεία Άρεως.

Σε μήνυμά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, από το σημείο όπου εξελίσσεται το γλέντι, ανάφερε: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, σε όλες και όλους. Παραδοσιακό γλέντι στην Τρίπολη, Πάσχα όπως παλιά. Με σούβλες, αρνιά και με αυτό το καταπληκτικό κινηματογραφικό σκηνικό που απεικονίζει μια παλιά γειτονιά. Θέλουμε η πόλη μας να πάρει τέτοια εικόνα, δεν είναι μόνο ότι αναπολούμε το παρελθόν, θέλουμε όπου μπορούμε να δημιουργηθούν τέτοιες γειτονιές.

Ύστερα από δύο χρόνια που δεν μπορέσαμε να κάνουμε γιορτές Πάσχα και σε μία συγκυρία που η ανθρωπότητα εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από την πανδημία, ενώ επιπλέον στη γειτονιά μας, στην Ευρώπη, έχουμε πόλεμο. Ας ελπίσουμε ότι το Άγιο Φως της Ανάστασης θα φέρει φώτιση να σταματήσουν οι αιματοχυσίες, ο ξεριζωμός και να επανέλθει μία κανονικότητα.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, είναι ευκαιρία να ξεχαστούμε για λίγο, να γλεντήσουμε, να διασκεδάσουμε παραδοσιακά και να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα.

Η Τρίπολη αυτές τις ημέρες έχει πάρα πολύ κόσμο, έχει βουλιάξει στον κόσμο. Αυτό είναι πολύ καλό, για πάρα πολλούς λόγους.

Προσπαθούμε να αναβιώσουμε το παλιό Πάσχα, σήμερα κάναμε μια νέα αρχή. Είδαμε όλο αυτό το σκηνικό ότι αρέσει σε όλους.

Πάνω σε αυτό θα χτίσουμε για να βελτιώσουμε ακόμα καλύτερα το Πάσχα στην Τρίπολη, για να ξαναγίνει η πόλη Πασχαλινός προορισμός.»

(Δ.Τ.)

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Δημάρχου Τρίπολης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.