Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο ΣΑΟΟ στον Πάρνωνα

Φωτογραφία: Δελτίθο τύτπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΟΟ, 1Η ΜΑΪΟΥ 2022, ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ.

 Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων  [ΣΑΟΟ] επέλεξε να γιορτάσει τη φετινή πρωτομαγιά στον ανοιξιάτικο Πάρνωνα, με δύο πορείες για όλους τους πεζοπόρους και τους λάτρεις της φύσης.

  Την Κυριακή 1η Μαΐου, λοιπόν, η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει από τα Βέρβαινα [ 1160 μ.]  και θα κατευθυνθεί προς τα ερείπια  του ναού της Κνακεάτιδος Αρτέμιδος, στη θέση Ψηλή  Ράχη  του όρους Μαρμαροβούνι [1250 μ.]. Πρόκειται περί ναού δωρικού ρυθμού του 6 αιώνα π.Χ, κατασκευασμένου με μάρμαρο Δολιανών, που ανακαλύφθηκε το 1907 από τον  [Βουρβουραίο] Κωνσταντίνο  Ρωμαίο. Η πορεία θα καταλήξει στο ‘’Υπόσκαφο’’  [‘’στρατηγείο της νύχτας’’]. Διάρκεια πορείας: 4 ώρες.

  Η δεύτερη ομάδα θα επισκεφτεί το κτήμα  Τσέλεπου,  θα περιηγηθεί στους αμπελώνες του και θα ξεναγηθεί σ΄ αυτούς.  Αργότερα, περπατώντας σε  αγροτικούς δρόμους, θα φτάσει  και αυτή στο ‘’Υπόσκαφο’’. Διάρκεια πορείας: 2 ώρες.  

  Στο χώρο αυτό, οι πάντα φιλόξενοι Πέτρος και  Γιώργος με την παρέα τους,  έχουν ετοιμάσει ορειβατικό γλέντι, με εκλεκτά εδέσματα και οινοπνεύματα!

  Aναχώρηση  λεωφορείου στις 8 το πρωί της Κυριακής, από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.

  Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφέα του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980 [βραδινές ώρες], email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., www.saoo.gr.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.