Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Διήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγ. Λαμπράκη

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Θα κορυφωθούν με τον 4ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης...

Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας παρουσιάζει το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων (7&8 Μαΐου) που θα πραγματοποιήσει σε Τρίπολη και Κερασίτσα στη μνήμη του Αγωνιστή-Αντιιμπεριαλιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.

Σάββατο 7 Μάη 2022

Στις 6μμ  στην πλατεία Ειρήνης στην Κερασίτσα, στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, εκδήλωση με ομιλία από την επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας και κατάθεση στεφάνων. (Ο κάθε φορέας που θέλει να καταθέσει στεφάνι να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6979723449). 

Για το χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει και λεωφορείο στις 5μμ στην πλατεία Κολοκοτρώνη για να μεταφέρει συμμετέχοντες που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο. 

Την ίδια μέρα στην πλατεία Πετρινού από τις 7.30μμ – 9.00μμ από την οργανωτική επιτροπή του 4ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης «Ημιμαραθώνιος» θα μοιράζονται τα νούμερα για τους δρομείς  (τηλ. Επικοινωνίας για τυχόν διευκρινήσεις στο 6973210954). 

Κυριακή  8 Μάη 2022

Στις 6.15μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του 4ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης  από το μνημείο των Αλύγιστων, στον Άγιο Αθανάσιο (πίσω από τις φυλακές Τρίπολης). Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς σε όσους το επιθυμούν και δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο με λεωφορείο που θα βρίσκεται στις 5μμ στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στην Τρίπολη. 

Ο αγώνας δρόμου είναι περίπου 21 χιλιόμετρων με 5 σταθμούς  ανεφοδιασμού με νερά (κάθε 3,5  χιλιόμετρα). Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, αναψυκτικά, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες. Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς. Δηλώσεις  συμμετοχής ΕΔΩ  (https://forms.gle/bqmb7acC8uHSGVRb9)  έως και Τετάρτη 4  Μάη 2022.

Στον Τερματισμό, στην πλατεία Πετρινού, στην Τρίπολη όπου θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων της Κυριακής θα γίνει στις 8.15μμ. η Κεντρική ομιλία της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ). Θα μιλήσει ο Σταύρος Τάσσος, Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. 

Μετά το πέρας των απονομών (περίπου 9μ.μ.)στους νικητές θα ακολουθήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, συνοδοιπόρο του Γρηγόρη Λαμπράκη στο κίνημα της Ειρήνης.

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί μέρος από το έργο του Μεγάλου Δημιουργού (27 τραγούδια). Η ορχήστρα θα αποτελείται από τους: Παναγιώτη Παπαντωνίου (Φωνητικά), Αμαλία Γούλα (Πιάνο), Χαράλαμπο Κυπριωτάκη (Μπουζούκι), Κωνσταντίνο Μερκούρη (Κιθάρα). 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.