Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

4ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας στα Λαγκάδια

Φωτογραφία: anthitispetras.gr

Δωρεάν συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους- Διεξαγωγή 24-31 Ιουλίου 2022

Το 4ο Εργαστήριο της Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας που διοργανώνουν τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, θα διεξαχθεί στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το κυριότερο μαστοροχώρι της Πελοποννήσου, την περίοδο 24 – 31 Ιουλίου 2022, σε συνέχεια των τριών προηγούμενων, ιδιαίτερα επιτυχημένων εργαστηρίων.

Η θεματική του Εργαστηρίου θα εστιάσει σε πέτρινες κατασκευές (κτίσματα, καλντερίμια, μαντρότοιχους, κτλ.), εντός του παραδοσιακού οικισμού των Λαγκαδίων. Βασικός του στόχος είναι η εκπαίδευση της νέας γενιάς μαστόρων της πέτρας καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστριών-σπουδαστών αρχιτεκτόνων-πολιτικών μηχανικών, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας. Η ομάδα των εκπαιδευτών θα περιλαμβάνει ντόπιους και προσκεκλημένους έμπειρους μαστόρους της πέτρας αλλά και διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες. Ο βασικός κορμός του προγράμματος θα αφορά την τεχνική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων μέσω της πρακτικής άσκησης και της βιωματικής επαφής τους με την εμπειρική γνώση των παλιών μαστόρων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με τεχνικό σεμινάριο παραδοσιακής γεφυροποιίας και σεμινάριο στην τέχνη της ξερολιθιάς.

Στη διάρκεια του Εργαστηρίου, τις βραδινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν παραλλήλως εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της τέχνης της πέτρας των Λαγκαδίων και άλλων σημαντικών εστιών μαστορικής παράδοσης, όπως της Ηπείρου.

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο θα είναι δωρεάν και οι διοργανωτές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση των εκπαιδευόμενων. Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής θα εξασφαλίσουν για τους εκπαιδευόμενους, ειδικές τιμές για τη διαμονή και την εστίαση.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, που μπορούν να κατεβάσουν ΕΔΩ Θα την αποστείλουν με e-mail, στη γραμματεία των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) , μέχρι 30-06-2022.

Πληροφορίες: Αγγελική Αναστοπούλου, Γεν. Γραμματέας Ανθέων της Πέτρας, Κιν.: 6974-426422

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.