Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΣΑΟΟ: Μοναδική εμπειρία η εξόρμηση στον Ερύμανθο (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε την εξόρμηση, που είχε αναβληθεί την Κυριακή 17/4/2022.

Το λεωφορείο, αναχώρησε στις 7.30 το πρωί από την Τρίπολη και μετά από περίπου δύο ώρες έφτασε στο γραφικό και ιστορικό Λιβάρτζι [872 μ.], πατρίδα πολλών αγωνιστών του 1821 και αρκετών ευεργετών. Χαρακτηριστικό είναι,  επίσης,  το γεγονός ότι δεν πάτησε το πόδι του Τούρκος στο χωριό!  

"Ξεκινήσαμε όλοι μαζί και φτάσαμε στο εξωκκλήσι του Αγίου  Κωνσταντίνου, σε μιάμιση ώρα,  περπατώντας σε χωματόδρομο. 

Μετά από  ολιγόλεπτη στάση, μια ομάδα επέστρεψε στο Λιβάρτζι από τα ίδια. Οι υπόλοιποι συνέχισαν την ανηφορική πορεία προς την κορυφή Άγιος Κωνσταντίνος [1620 μ.]", αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος.

Και προσθέτει: "Το πετρώδες πεδίο  και η απουσία μονοπατιού έκαναν την ανάβαση επίπονη και σχετικά δύσκολη. Σε δύο ακόμη ώρες, φτάνοντας στην κορυφή,  η θέα προς τις άλλες κορυφές του Ερυμάνθου ήταν άπλετη  και αντάμειψε την κοπιώδη προσπάθειά μας. Ορατές ήταν, επίσης, και κορυφές αρκετών πελοποννησιακών βουνών. 

Κατά την επιστροφή μας στο Λιβάρτζι μάς περίμενε, όλους μαζί,  η τοπική ταβέρνα, όπου γευτήκαμε εκλεκτά εδέσματα και  γλυκόπιοτο  κρασί. Το όμορφο χωριό είναι κατάφυτο από  πλατάνια, αφού εκεί υπάρχουν πηγές και το νερό ρέει  άφθονο. Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, η λειτουργία, στο παρελθόν, νερόμυλων και ταμπακόμυλων, ερείπια των οποίων είχαμε την ευκαιρία να αντικρίσουμε. Έτσι, έλαβε τέλος μια ακόμη μικρή περιπέτεια".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.