Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μνημόσυνο στη μνήμη του Π.Π. Γερμανού στην Αγ. Λαύρα (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Γορτυνίας.

Μνημόσυνο στη μνήμη του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού τελέστηκε χθες, Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, ανήμερα του θανάτού του, στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα. 

Στη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο παρέστησαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο πατήρ Εμμανουήλ Πετράκης, η Πρόεδρος Τ.Κ. Δημητσάνας Αγγελική Μπίρη και ομάδα Δημητσανιτών που μετέβησαν στην Αγία Λαύρα γι’ αυτό το σκοπό.  

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Π.Π. Γερμανού και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη αλλά και όλους εκείνους που ταξίδεψαν με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη του Ιεράρχη της Ελληνικής Επανάστασης. 

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Δεσπότη και τον καθηγούμενο πατέρα Ευσέβιο, για την υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία.

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Ιεράρχη από τον Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο εθνικός ύμνος. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν φιλέματα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.