Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μαγνήτισε τα βλέμματα ο Φυσικός MSc-Αστρονόμος, Ζαχ. Ζαχαρόπουλος (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Κατάμεστη η  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης κατά την 3η επιστημονική διάλεξη.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η 3η επιστημονική διάλεξη  που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς  και Νήσων / International Action Art και του Πολιτιστικού σωματείου "Ευτοπία" με θέμα: «Η αστρονομική χρονολόγηση του τέλους του Τρωικού Πολέμου και της  επιστροφής του Οδυσσέα» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης.

Η  παρουσίαση  έγινε από τον Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο, Φυσικό MSc, Αστρονόμο, μέλος της ΕΕΦ.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο ο οποίος παρακολούθησε μέχρι το τέλος την πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Ζαχαρόπουλου τα οποία στοιχεία της θα ενσωματωθούν και θα αντικατασταθούν στο μαθητικό βιβλίο. Η εργασία αυτή ήδη έχει παρουσιαστεί σε σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Τα στοιχεία της αστρονομίας μαζί με τους στίχους της Οδύσσειας ενημέρωσαν το κοινό για την ακριβή ημερομηνία της επιστροφής του και της μνηστηροφονίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δντης Αθμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτης Γκέσουρας, ο Δντης του ΔΙΕΚ Τρίπολης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ο Δντης του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, ο Δντης του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και Σταύρος Κουκάκης , κ.α.

Η ερευνητική αυτή εργασία που παρουσιάστηκε αποτελεί μέρος της επιστημονικής ανακοίνωσης «A  NEW ASTRONOMICAL DATING OF ODYSSEUS ’ RETURN TO ITHACA» των St. P. Papamarinopoulos,  P. Preka-Papadema, P. Antonopoulos, H. Mitropetrou,  A.Tsironiand, and P. Mitropetros.

Να ευχαριστήσουμε πολύ τον κ. Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο για την συμμετοχή του και να ενημερώσουμε το κοινό της Τρίπολης ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και του χρόνου με πολλές εκπλήξεις! Επίσης να ευχαριστήσουμε και την κ. Αντιόπη Μαργιά , Πρόεδρο του Πολιτιστικού σωματείου "Ευτοπία" για την υποστήριξη !

Στο τέλος δόθηκαν οι τιμητικοί έπαινοι συμμετοχής στον ομιλητή της βραδιάς, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης για την συνεργασία με την Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς  και Νήσων / International Action Art σε όλες τις φετινές διαλέξεις καθώς και πραγματοποιήθηκε η βράβευση των ΜΜΕ που στήριξαν τις εκδηλώσεις μας.

Εδώ να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου πρώτα από όλα το κοινό της Τρίπολης που αγκάλιασε φέτος έστω και κάτω από τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες τις διαλέξεις, τους ομιλητές- τριες που μας χάρισαν απίστευτη γνώση ως καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο τους και επίσης τους συναδέλφους μου Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αφιέρωσαν χώρο και χρόνο στα μέσα τους  αφιλοκερδώς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες: στον Πρόεδρο του  Ομίλου UNESCO Πειραιώς  και Νήσων  και της International Action Art κ. Ιωάννη Μαρωνίτη που με μεγάλη χαρά δέχτηκε να στηρίξει τις δράσεις στην Τρίπολη, στις κ. Παναγιώτα Τσουραπά Διευθύντρια Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης , την Υπάλληλο κ. Αντωνία Βερβαινιώτη και Παναγιώτα Μπουτσουκλή που συνεργαστήκαμε άψογα στις εκδηλώσεις αυτές.

Οι διαλέξεις ήταν Υπό την Αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art. Οι εκδηλώσεις μας θα συνεχιστούν πάλι από το Φθινόπωρο. Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.