Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ραντεβού στην Τρίπολη δίνουν μεγάλα ονόματα του θεάτρου!

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, το θέατρο στο Άλσος του Αγίου Γεωρίου θα φιλοξενήσει δύο πολύ σημαντικές θεατρικές παραστάσεις

Πρόκειται για μία κωμωδία του Αριστοφάνη και μία αντιπολεμική τραγωδία του Σοφοκλή, δύο έργα ιδιαίτερα προβεβλημένα στο καλοκαίρι που διανύουμε εκ των οποίων το ένα θα βρεθεί στην αρκαδική πρωτεύουσα μετά από παράσταση στην Επίδαυρο.

Ο λόγος, αρχικά, για τις "Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη, μια προσπάθεια του ποιητή να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στη διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια.

Πρόκειται για κατάθεση πολιτική και άκρως κωμική ταυτόχρονα, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Αρκάς, στην καταγωγή, Γιάννης Μπέζος και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η οποία θα παρουσιαστεί στο κοινό της Τρίπολης την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Λίγες ημέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 9 Αυγούστου στον ίδιο χώρο, το θεατράκι του Αγ. Γεωργίου, θα "ανέβει" η παράσταση «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία του Λιθουανού καταξιωμένου σκηνοθέτη Cezaris Graužinis.

Πρόκειται για μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου. Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης. Ισμήνη η Δανάη Μιχαλάκη. Άγγελος ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ως Κορυφαίος του Χορού.

Και για τις δύο παραστάσεις ήδη έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο η προπώληση εισιτηρίων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.