Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Έναρξη με κοσμοσυρροή στο Tripoli Street Food Festival (pics,vid)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Οι διοργανωτές ήταν και τυχεροί, καθώς σήμερα δεν έβρεξε, περιέργως..., στην Τρίπολη...

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου κατά την πρώτη ημέρα του πρώτου "Τripoli Street Food Festival", το οποίο θα διαρκέσει από σήμερα Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022, μέχρι και την Κυριακή, 19 Ιουνίου. Η πλειοψηφία των πολιτών που βρέθηκαν στην πλατεία του Άρεως ήταν νεανικής ηλικίας, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για μια πόλη όπως η Αρκαδική πρωτεύουσα. Σε κάθε περίπτωση, οι διοργανωτές δήλωσαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την επιτυχία της διαργάνωσης.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να προσφερθεί μια εναλλακτική διέξοδος διασκέδασης και ψυχαγωγίας στους πολίτες, σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενώ προσέθεσε πως η Δημοτική Αρχή είναι σταθερά προσανατολισμένη στην προσπάθεια αύξησης της επισκεψιμότητας της Τρίπολης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και, εν γένει, της τοπικής αγοράς μέσω αντιστοίχων εκδηλώσεων, ενώ ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Αρκαδίας αλλά και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Μαρινάκος, δήλωσε πως η Τρίπολη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επανατοποθετηθεί στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. 

Ο Πρόεδρος των Καφε-Εστιατόρων, Βασίλης Αθανασιάδης, επεσήμανε πως γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από τους επαγγελματίες της πόλης που είναι βέβαιο πως θα στεφθεί μ' επιτυχία, ενώ ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μίλησε με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για την όλη προσπάθεια του Δήμου τρίπολης και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Τι είπε ο Γιάννης Τρουπής για το κόστος συμμετοχής των επιχειρήσεων

Σ' ερώτησή μας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, τόνισε πως το κόστος είναι 300 ευρώ (100 ευρώ την ημέρα) και οι παροχές περιλαμβάνουν την ασφάλεια και καθαριότητα του χώρου, την μουσική "επένδυση" από dj's, την προώθηση του event και άλλες, απαραίτητες για μια τέτοια διοργάνωση προβλέψεις. Είναι γνωστό πως υπήρξαν περιπτώσεις ντόπιων επαγγελματιών οι οποίοι δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στην διοργάνωση, βρίσκοντας υπερβολικό το κόστος αλλά και "ασαφές" το ύφος και το περιεχόμενο της διοργάνωσης.

Κατευθείαν...κριτική από Παπαδημητρίου!

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Σωτήρης Παπαδημητρίου δήλωσε σε μερίδα των τοπικών ΜΜΕ πως δεν βλέπει που ξοδεύτηκαν τα 18.000 ευρώ του Δήμου. Η απάντηση ήρθε, επίσης, κατευθείαν από το Δήμαρχο Τρίπολης, ο οποίος τόνισε πως η συμμετοχή του Δήμου είναι 8 και όχι 18 χιλιάδες- γεγονός που ισχύει...

Nα σημειώσουμε πως το Tripoli Street Food Festival συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο, από τις 12:00 έως τις 24:00, και για τις 2 ημέρες.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.