Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

8ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών στο θέατρο της Δημητσάνας (pics)

Φωτογραφία: gortynia.gov.gr

Συμμετείχαν περισσότεροι από 180 αθλητές στη διοργάνωση των "Αετών Γορτυνίας".

Στις 25 Ιουνίου 2022 διεξήχθη στη Δημητσάνα το 8ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών το οποίο διοργανώθηκε από τους «Αετούς Γορτυνίας», υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.  

Εκατόν ογδόντα αθλητές μαχητικών τεχνών, δώδεκα αθλητικοί σύλλογοι από την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, παγκόσμιοι και πανελλήνιοι πρωταθλητές αλλά και λιλιπούτειοι καρατέκα, εντυπωσίασαν και χάρισαν στιγμές συγκίνησης στο κοινό που τους παρακολουθούσε στο Ανοιχτό Θέατρο της Δημητσάνας «Μίκης Θεοδωράκης». Δυναμική ήταν και η παρουσίαση των «Αετών Γορτυνίας» με αθλητές από Δημητσάνα, Βυτίνα και Τρόπαια. Όλοι οι σύλλογοι έκλεψαν την παράσταση παρουσιάζοντας υψηλών προδιαγραφών αθλητικές επιδείξεις. Ιδιαίτερη ήταν και η εμφάνιση της πρωταθλήτριας ζιου ζιτσου και μέλους των «Αετών Γορτυνίας» Ρίνας Κανελλοπούλου η οποία καθήλωσε με μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης και τεχνικής.   

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης με μνεία του στον προπονητή και «ψυχή» των «Αετών Γορτυνίας» κ. Δημήτρη Κανελλόπουλο, τον ευχαρίστησε θερμά για την πολυετή προσφορά και το σπουδαίο έργο του στον σύλλογο πολεμικών τεχνών της Γορτυνίας. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τους αθλητές της πολεμικής τέχνης, τα μέλη δώδεκα συλλόγων από την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα και «αγκαλιάζουμε» την διεξαγωγή της διοργάνωσης στην πρωτεύουσα του Δήμου Γορτυνίας. Οφείλουμε να στηρίζουμε διοργανώσεις τέτοιου σκοπού. Να προάγουμε τον αθλητισμό, το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αρχές της ευγενούς άμιλλας με κάθε ευκαιρία. Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.»  

Το παρόν έδωσαν μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας κ. Πάικος Αναγνωστόπουλος, ο τέως Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.